Στην υπηρεσία της Διαπλοκής και των οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων έχει θέσει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Η Κουμουνδούρου άρχισε να εκτελεί κατά γράμμα τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, προσδοκώντας στήριξη από κανάλια της Διαπλοκής και άλλα ανταλλάγματα.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η ερώτηση για τη NOVA που κατατέθηκε στη Βουλή και υπογράφεται από τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα. Για την πρωτοβουλία αυτή είχε κινητοποιηθεί ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Μιχάλης Καλογήρου.

Προφανώς για να δώσει εξετάσεις στα επιχειρηματικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την επίθεση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, έφτασε σε σημείο να εξαναγκάσει τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα να υπογράψουν την επερώτηση.

Βέβαια το κείμενο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή έφτασε έτοιμο στην Κουμουνδούρου και δεν χρειάστηκε να ασχοληθεί το αρμόδιο τμήμα κατασκευής κατά παραγγελία επερωτήσεων.

Πάντως τόσο το περιεχόμενο της ερώτησης όσο και ο εξαναγκασμός των βουλευτών να βάλουν την υπογραφή τους σε ένα κείμενο που παραπέμπει σε ξένη δημοσίευση, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ακόμα και στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ερώτημα που τίθεται επιτακτικά είναι πως ένα Αριστερό κόμμα φτάνει σε επίπεδο εξευτελισμού, εξελισσόμενο σε βαποράκι επιχειρηματικών συμφερόντων. Ερώτημα τίθεται και για τα ανταλλάγματα τα οποία εξασφάλισε ο Αλέξης Τσίπρας, εκτελώντας το συμβόλαιο της διαπλοκής.

Περιορίζονται μόνο σε επίπεδο επικοινωνιακής στήριξης ή υπάρχει συμφωνία και για άλλες συναλλαγές.

Τρικλοποδιές σε Ελληνικό-ΕΛΠΕ

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει επίσης δύο ακόμα συμβόλαια τα οποία σχετίζονται με την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων. Το ένα αφορά την υπονόμευση με κάθε τρόπο του έργου στο Ελληνικό.

Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται το προσεχές διάστημα μπαράζ νέων επερωτήσεων, προκειμένου να δαιμονοποιηθεί η επένδυση. Ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα θα επιχειρηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ως δήθεν σκάνδαλο.

Το δεύτερο συμβόλαιο αφορά τα ΕΛ.ΠΕ. Ο μηχανισμός προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει τη σπέκουλα με στόχο να μπλοκάρει την ιδιωτικοποίηση του ομίλου. Βέβαια η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται αποκλειστικά στα non paper των επιχειρηματικών συμφερόντων με τα οποία συναλλάσσεται απροκάλυπτα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναλάβει επίσης την υπονόμευση των επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά.