Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΣυνάντηση Δημάρχου Αίγινας Γιάννη Ζορμπά με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια

Συνάντηση Δημάρχου Αίγινας Γιάννη Ζορμπά με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια

Με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος έθεσε στον υπουργό το ζήτημα που αφορά τα Οχυρά της Πέρδικας και το μέλλον τους σε σχέση με τη δημοπρασία, που επιχειρείται από το Ταμείο Εθνικού Στόλου.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την άποψή του ότι το μέλλον των Οχυρών είναι συνυφασμένο με το μέλλον της ίδιας της Αίγινας. Παράλληλα, μετέφερε όλες τις ανησυχίες, ενστάσεις και αντιρρήσεις, που εκφράζουν όλοι ανεξαιρέτως οι φορείς του νησιού. Ο Υπουργός ήταν ενήμερος για το θέμα, για τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και για τη στάση της τοπικής κοινωνίας. Του γνωστοποιήθηκε, μάλιστα, από τον Δήμαρχο η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με τη χερσόνησο Πέρδικα Αιγίνης για τη σύνταξη Ειδικής Πολεοδομικής Μελέτης σε επιφάνεια οκτακοσίων (800) στρεμμάτων περιλαμβανομένων και των τριακοσίων τριάντα (330) στρεμμάτων μετά των οχυρών, ιδιοκτησίας γης του Ταμείου Εθνικού Στόλου.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη του την έκφραση της αιγινήτικης κοινωνίας, όπως αυτή αποτυπώνεται στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Ο Δήμαρχος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

Επισκέφθηκα σήμερα τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, για να του εκφράσω την ισχυρή πολιτική μας βούληση να έχουμε ενεργό ρόλο στο μέλλον των Οχυρών. Είμαι αποφασισμένος ο τόπος μας να ακολουθήσει μια ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία. Η σημερινή συνάντηση είναι η αρχή μιας σειράς ενεργειών που έχουν ήδη δρομολογηθεί”.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments