Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣΥΡΙΖΑ - Κοινή δήλωση Αχτσιόγλου, Χαρίτση και Ηλιόπουλου για τις εξελίξεις: Διαλυτική...

ΣΥΡΙΖΑ – Κοινή δήλωση Αχτσιόγλου, Χαρίτση και Ηλιόπουλου για τις εξελίξεις: Διαλυτική η κατάσταση στο κόμμα

Κρατούν αποστάσεις από τον Κασσελάκη, δεν συντάσσονται με την «Ομπρέλα» – Ζητούν επίσπευση του συνεδρίου και άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – Συγκαλεί το Εκτελεστικό την Πέμπτη ο Κασσελάκης

Με μία κοινή δήλωσή τους η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Αλέξης Χαρίτσης, παίρνουν αποστάσεις σχετικά με τις αποφάσεις Κασσελάκη για τις διαγραφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να συντάσσονται με τις απόψεις στελεχών της «Ομπρέλας», ενώ δηλώνουν χαρακτηριστικά: «Έχουμε όλες και όλοι ευθύνη για την ενότητα. Και πρώτη απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος».

Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της εσωκομματικής κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ που η «ομάδα Αχτσιόγλου» παίρνει δημοσίως θέση για τα τεκταινόμενα. Οι τρεις επιχειρούν να μην οξύνουν την αντιπαράθεση, εκφράζοντας τη «σιωπηλή πλειοψηφία» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που παρακολουθεί τον καταιγισμό των εξελίξεων χωρίς να συντάσσεται είτε με την νέα ηγεσία, είτε με την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Οι τρεις ζητούν την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος – προφανώς για να συζητήσει το ζήτημα των διαγραφών – ωστόσο σχεδόν όλοι οι υπό διαγραφή είναι μέλη της. Ωστόσο, η νέα ηγεσία του κόμματος ανήγγειλε ότι ο κ. Κασσελάκης συγκαλεί για την Πέμπτη το Εκτελεστικό Γραφείο, το οποίο ελέγχει.

Η κοινή δήλωση των τριών

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σοβαρότατη κρίση. Η κατάσταση στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική. Και έχουμε υποχρέωση – απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν – να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο.

Οι πολιτικές διαφωνίες είναι υπαρκτές. Για αυτό άλλωστε έχει ήδη προσδιοριστεί η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου, το οποίο θα πρέπει πια να επισπευσθεί. Η πορεία μας όμως μέχρι αυτό θα πρέπει να διανυθεί με σεβασμό στις προγραμματικές μας θέσεις και στο καταστατικό που ορίζει σαφώς τους κανόνες της λειτουργίας μας. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια μακρά παράδοση εσωτερικής δημοκρατίας με κανόνες και σεβασμό των διαδικασιών. Ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η αναζήτηση της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων ήταν δεδομένη. Η ενότητα προϋποθέτει συλλογικότητα, τήρηση των διαδικασιών, αρχές.

Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι αναγκαία η άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος. Έχουμε όλες και όλοι ευθύνη για την ενότητα. Και πρώτη απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments