Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣΥΡΙΖΑ με… γραμμή μιζέριας και εκτός πραγματικότητας

ΣΥΡΙΖΑ με… γραμμή μιζέριας και εκτός πραγματικότητας

Στο αφήγημα της μιζέριας θα συνεχίσει να επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω και εάν η πραγματικότητα το διαψεύδει. Δεν είναι τυχαίο ότι μια σειρά από στελέχη του ακολουθώντας την τακτική του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, επέμειναν ότι ήταν  οι χειρότερες γιορτές και ότι η κοινωνία υποφέρει.

Παράλληλα στην Κουμουνδούρου, μετά την ανάπαυλα των εορτών, σκοπεύουν να επαναφέρουν το θέμα των υποκλοπών επικεντρωμένο κυρίως στην υπόθεση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνουν όσους υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να… στρίψει το καράβι και με την τακτική που εφαρμόζει το πιθανότερο είναι να πέσει σε «ντόκο» στις εκλογές.

Ψάχνει τρόπο…

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά τον τρόπο που θα… σερβίρει στους «53» και στους διαφωνούντες τα νέα ονόματα, με τα οποία θα επιχειρήσει να «καπελώσει» τους ήδη βουλευτές του και κυρίως εκείνων που «ενοχλούν» την ηγεσία. Το επιχείρημα των προεδρικών με το οποίο θα επιχειρήσουν να χρυσώσουν το χάπι, είναι ότι εάν θέλουμε να κερδίσουμε, πρέπει να ανοίξουμε το «μαγαζί» με κεντροαριστερές και λαμπερές επιλογές. Σε αντίθετη περίπτωση, τόνιζαν από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα, μια ακόμη ήττα θα έχει πολλαπλές επιπτώσεις. Από την πλευρά τους, οι «53» απαντούν με το επιχείρημα ότι οι όποιες αποφάσεις πάρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνεργάτες του, θα έχουν ως επίπτωση να χρεωθούν οι ίδιοι τα αποτελέσματα.

Για το market pass

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, για άλλη μια φορά επιχείρησε να δικαιολογήσει την αλλαγή γραμμής στο θέμα της ψήφισης του market pass. Δηλαδή πώς το αρχικό «ναι» έγινε «παρών». Ο κ. Ηλιόπουλος ισχυρίστηκε ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης ήταν κοροϊδία για τους πολίτες και ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι παραπάνω από το 10% που δίνει η κυβέρνηση. Συνεχίζοντας την τακτική μαύρου – άσπρου ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι: η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι να ψηφίζει οτιδήποτε φέρνει έστω και μια ελάχιστη οικονομική βοήθεια στους πολίτες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επιλέξαμε το «παρών» γιατί, πρώτον, η έκτακτη εισφορά δεν επεκτείνεται και για το 2023, λες και στην αρχή του χρόνου θα σταματήσουμε να πληρώνουμε την πιο ακριβή βενζίνη ή θα σταματήσουν να έχουν υπερκέρδη τα διυλιστήρια. Δεύτερον, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει λεηλατήσει την κοινωνία με 4 δισ. παραπάνω έσοδα από τον ΦΠΑ, λέει στην τροπολογία που έφερε ότι αυτά τα 600 εκατ. από τα διυλιστήρια δεν είναι φόρος αλλά δαπάνη».

Κατά του market pass τάχθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος το χαρακτήρισε ως  «ένα κουπόνι που προσβάλλει τη λογική και των αξιοπρέπεια των πολιτών, 22 ευρώ το μήνα, έχει χαρακτήρα προεκλογικής εξαγοράς και εξαπάτησης. Και το colpo grosso, οι εταιρείες διύλισης πετρελαιοειδών έχουν ουρανοκατέβατα υπερκέρδη 2-3 δισ.».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: