Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣΥΡΙΖΑ: Ο δύσκολος πήχης του 30%

ΣΥΡΙΖΑ: Ο δύσκολος πήχης του 30%

Να εμφανιστεί ως προστάτης των αδύναμων και να ξυπνήσει τα κομματικά αντανακλαστικά του ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που μόλις έξι ημέρες πριν την Κυριακή των εκλογών δεν εμφανίζουν τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση, προσπαθεί ο Α. Τσίπρας, που κάνει την τελευταία προσπάθεια να πλησιάσει το 30%.

Αυτός είναι ο άτυπος -και συμφωνημένος ανάμεσα σε «προεδρικούς» και «Ομπρέλα»- πήχης κάτω από τον οποίο στον ΣΥΡΙΖΑ, στο δρόμο προς τις διαφαινόμενες δεύτερες κάλπες, είναι πιθανό να ξεκινήσει συντονισμένη κριτική στον πρόεδρο και κύκλος εσωστρέφειας.

Στον δημόσιο λόγο του, όπως στις ομιλίες του στον Βόλο, τα Τρίκαλα και το Αγρίνιο μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο Α. Τσίπρας προτάσσει ως στόχο τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αποκρύπτοντας τα σχέδιά του για εξάντληση όλων των πιθανοτήτων να συγκροτήσει κυβέρνηση συνεργασίας, ακόμα και αν βγει δεύτερος.

«Την άλλη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο λαός, όχι τα καρτέλ», επαναλαμβάνει μονότονα στις ομιλίες του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας ζήτημα ζωής τη νίκη του κόμματος.

«Η αλλαγή δεν είναι σύνθημα που αφορά στο χθες και το παρελθόν, αλλά αυτό που έχουν στην καρδιά τους οι πολίτες. Ανεξάρτητα από το αν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Ν.Δ. στο παρελθόν, ανεξάρτητα από το αν είναι αριστεροί, κεντρώοι ή δεξιοί, θέλουν μια μεγάλη αλλαγή: Αλλαγή θέλει ο νέος που δουλεύει απλήρωτα 12ωρα. Ο καταστηματάρχης που τον κυνηγάνε οι εισπρακτικές. Ο συνταξιούχος που πασχίζει να δώσει ένα χαρτζιλίκι στα εγγόνια του. Η εργαζόμενη μητέρα, που με δύο επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ για να πάρει τα απαραίτητα για το παιδί της, βλέπει να φεύγει ο μισός μισθός. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που κρατάνε με αυτοθυσία όρθια τα νοσοκομεία μας. Οι μαθητές που διαβάζουν αυτές τις μέρες αλλά τρέμουν μην πέσουν στη μέγγενη της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που αγωνιούν αν θα συνεχίσουν να παράγουν ή αν θα φύγουν από την ύπαιθρο. Επτακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά που φοβούνται ότι μπορεί να χάσουν το σπίτι τους», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις ομιλίες του και, προσπαθώντας να τονώσει το ηθικό των οπαδών και των ψηφοφόρων του, λέει ότι την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την ανατροπή και θα βγει πρώτος, «όπως το έχει ξανακάνει».

Είναι επίσης σαφές ότι ο Α. Τσίπρας προσπαθεί να επικοινωνήσει με δύο ακροατήρια στην τελική ευθεία προς την Κυριακή, τους αναποφάσιστους και τους νέους, ενώ αφήνει για άλλη μία φορά αιχμές κατά των εταιριών δημοσκοπήσεων, θυμίζοντας μέρες του 2019: «Τι θα μας λένε σε μία βδομάδα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα όσοι προσπαθούν σήμερα με τη βία να μας πείσουν γι’ αυτό το ρεύμα Μητσοτάκη; Θα αρχίσουν πάλι τις αναλύσεις για το πώς έγινε αυτό, πώς τους ξέφυγαν τα υπόγεια ρεύματα που κατατείνουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ;».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: