Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤα ανταλλάγματα των 6

Τα ανταλλάγματα των 6

Τη στήριξη βουλευτών από τους ΑΝ.ΕΛ. και το Ποτάμι θα χρειαστεί ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συγκεντρώσει τους 151 για την ψήφο εμπιστοσύνης. Και κάποιοι από αυτούς είναι πρόθυμοι να του τη δώσουν.

 

Άλλοι οι 151 της ψήφου εμπιστοσύνης και άλλοι οι 151 των Πρεσπών. Όπως λέει και ο σοφός λαός, άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας. Οι πρόθυμοι βουλευτές για να παρατείνουν τον βίο της κυβέρνησης Τσίπρα έχουν ο καθένας τη δική του ιστορία. Άλλος μικρότερη, άλλος μεγαλύτερη, αλλά οι περισσότεροι με ένα κύριο χαρακτηριστικό: την ευκολία με την οποία άλλαζαν στη ζωή τους τις… πολιτικές σχέσεις.

Στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, θα προστεθούν η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα και τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι οποίοι έχουν ήδη γυρίσει την πλάτη τους στον Πάνο Καμμένο. Πρόκειται για τον Θανάση Παπαχριστόπουλο που για λόγους σκοπιμότητας παραμένει ακόμα στους ΑΝΕΛ, ο Βασίλης Κόκκαλης και η Έλενα Κουντουρά. Οι δύο τελευταίοι αναμένεται, μάλιστα, να διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ αφενός λόγω της παραμονής τους στην κυβέρνηση, αφετέρου λόγω της θετικής ψήφου που θα της δώσουν

Οι εκτιμήσεις και οι πληροφορίες για το παρασκήνιο που υπάρχει πίσω από τη συμφωνία με κάθε έναν από αυτούς οργιάζουν.

Είναι βέβαιο ότι εφόσον η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ανανεωθεί, θα επακολουθήσει ανασχηματισμός, ο οποίος θα δώσει την ευκαιρία να τοποθετηθούν νέα πρόσωπα και να ικανοποιηθούν έτσι τα αιτήματα των “προθύμων” βουλευτών.

Στο πλαίσιο αυτό  η Κατερίνα Παπακώστα η οποία  θα στηρίξει την κυβέρνηση,  θα αναλάβει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ  θα βρεθεί και στα ψηφοδέλτια της κυβερνητικής παράταξης στις επόμενες εκλογές.

Ανοιχτή θα είναι και η θέση του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης αφού η Κατερίνα Νοτοπούλου θα αποχωρήσει για να διεκδικήσει τη δημαρχία Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με πληροφορίες έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Κώστας Ζουράρις, των ΑΝΕΛ.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, που προέρχεται και αυτή από τους ΑΝΕΛ, θα παραμείνει στη θέση της ενώ  θα έχει θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, επίσης των ΑΝΕΛ το πιθανότερο είναι να αναλάβει τη θέση του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος είναι υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Αθηναίων.

Ο Βασίλης Κόκκαλης εισήλθε στη Βουλή με τους ΑΝ.ΕΛ. στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 και από τον Νοέμβριο του 2016 είναι υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θέση που πιθανό να διατηρήσει, ενώ έχει εξασφαλίσει και αυτός θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες που εκ της φύσεώς τους δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν αναφέρονται και στο ενδεχόμενο να τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας στη θέση του Πάνου Καμμένου.

Τέλος, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, που φαίνεται ότι και αυτός θα στηρίξει την κυβέρνηση, μπορεί να τοποθετηθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments