Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤελεσίγραφο ΡΑΕ σε παρόχους ρεύματος: Κατεβάστε τις παραπλανητικές διαφημίσεις

Τελεσίγραφο ΡΑΕ σε παρόχους ρεύματος: Κατεβάστε τις παραπλανητικές διαφημίσεις

Νέα ανακοίνωση, αυτή τη φορά σε πιο σκληρό ύψος και με… τελεσίγραφο από τη ΡΑΕ, που καλεί συγκεκριμένους παρόχους ρεύματος να αποσύρουν παραπλανητικές διαφημίσεις αλλιώς την Τρίτη (09.08.2022) στις 11:00 θα τους… «κρεμάσει στα μανταλάκια».

Είναι η δεύτερη ανακοίνωση επί του θέματος που βγάζει η ΡΑΕ, μέσα σε λίγες μέρες. Φαίνεται ότι από την… πρώτη φορά, κάποιες εταιρίες παροχής ρεύματος δεν συμμορφώθηκαν και τώρα έχουν προθεσμία έως τη Δευτέρα να προσαρμόσουν τις διαφημιστικές τους καταχωρήσεις ώστε να σταματήσουν οι παραπλανητικές αναφορές που έχουν εντοπιστεί.

Η ΡΑΕ ανακοίνωσε σήμερα (04.08.2022) ότι ολοκληρώνει τον έλεγχο στις διαφημιστικές καταχωρήσεις για διαφαινόμενες καταχρηστικές πρακτικές Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας, οι οποίες μπορεί να παραπλανούν τους καταναλωτές σε σχέση με την κρατική επιδότηση.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, οι προμηθευτές έχουν αναλάβει ενέργειες για τη συμμόρφωση της διαφημιστικής τους στρατηγικής προς τις απαιτήσεις διαφάνειας, σαφήνειας και αποφυγής πρόκλησης παραπλανητικών εντυπώσεων. «Ωστόσο, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις προμηθευτών, διαφαίνεται ότι η εμπορική επικοινωνία των προϊόντων τους ελέγχεται περαιτέρω υπό το πρίσμα της παραπλάνησης των καταναλωτών και του αθέμιτου ανταγωνισμού, κατά παράβαση του κείμενου πλαισίου», αναφέρει η ΡΑΕ.

Σε αυτές τις εταιρίες Αρχή έστειλε ήδη επιστολή, με την οποία επεσήμανε τις συγκεκριμένες προβληματικές περιπτώσεις διαφημίσεων και έθεσε αυστηρή προθεσμία για την υποβολή, έως τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 και ώρα 11:00, των «καταλλήλως αναμορφωμένων καταχωρήσεων, βάσει κατευθύνσεων που θα αποσταλούν εντός της ημέρας σε όλους τους προμηθευτές».

Τονίζει τέλος ότι θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τα στοιχεία των προμηθευτών που δεν απέσυραν – αναθεώρησαν την εμπορική τους πολιτική την Τρίτη στις 11:00 όπως και όσων δε γνωστοποίησαν εμπρόθεσμα τον τρόπο συμμόρφωσής τους προς τις υποχρεώσεις τους.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: