Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Στο Μαξίμου επιδίδονται σε ασκήσεις εκλογικής ετοιμότητας παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αποκλείει το ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες.

“Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου ολοκλήρωσε την εκτίμηση της κατάστασης με βάση μια σειρά από δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν το τελευταίο διάστημα, υπολογίζοντας μάλιστα και δύο ποσοστιαίες μονάδες το πολιτικό κόστος από την υπόθεση των υποκλοπών.

Το συμπέρασμα που προκύπτει σε περίπτωση κατά την οποία διενεργηθούν εκλογές τον Σεπτέμβριο ή ακόμη και τον Οκτώβριο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη με διαφορά τουλάχιστον οκτώ μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επικοινωνιολόγων που επεξεργάστηκαν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, από 32% έως 34%. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 24%. Το ΠΑΣΟΚ, που βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω της υποκλοπής στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη, μπορεί να συγκεντρώσει το 14% και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου κινείται από 5% μέχρι 6%” γράφει η “On Time”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση που θα γίνει με το νέο εκλογικό νόμο και θα τεθεί καθαρά το δίλημμα μιας σταθερής και αυτοδύναμης κυβέρνησης για να μη βυθιστεί η χώρα στο χάος, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αγγίξει το 37%. Βεβαίως οι εκτιμήσεις έχουν θεωρητική αξία από τη στιγμή κατά την οποία ο πρωθυπουργός επιμείνει στην εξάντληση της τετραετίας, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πρόωρες κάλπες”.

Σε περίπτωση κατά την οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρήσουν να διαμορφώσουν ένα τοξικό πολιτικό κλίμα με διαρκείς καταγγελίες για δήθεν υποκλοπές, δεν αποκλείεται οι εκλογές να προκύψουν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Γι’ αυτό άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την Τρίτη στο Μαξίμου το Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Παύλο Μαρινάκη, από τον οποίο ζήτησε να κρατήσει τον κομματικό μηχανισμό σε ετοιμότητα.

Εξάλλου ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά τις ολιγοήμερες διακοπές πρόκειται να συνεχίσει τις στοχευμένες περιοδείες καλύπτοντας όλες τις περιφέρειες της χώρας.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: