Άνοιξαν οι αιτήσεις για την Eπιστρεπτέα Προκαταβολή 7 για τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον φοροτεχνικό Μιχάλη Αντωνόπουλο, πάνω από τις μισές επιχειρήσεις κόβονται από τις αιτήσεις της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7. Οι αιτήσεις γίνονται έως τις 19 Απριλίου, αν και θα έπρεπε να διευρυνθούν ως το τέλος του μήνα, σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο.

Μιλώντας στο MEGA, για τις προϋποθέσεις υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρχει μείωση τζίρου 20% για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου σε σύγκριση με το 2020. Αφορά ενάρξεις έως 1η Ιανουαρίου 2018.

Εκτός κοφτή είναι η εστίαση, το λιανεμπόριο, ο τουρισμός, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, οι μεταφορές, τα γυμναστήρια, τα καταστήματα ΟΠΑΠ, τα κομμωτήρια, οι σχολές οδηγών κλπ.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν ελάχιστο τζίρο 600 ευρώ, ενώ εκτός τζίρου είναι οι επιχειρήσεις με έναρξη από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2021. Η ελάχιστη ενίσχυση είναι 1000 ευρώ και το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται και είναι αφορολόγητο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Κώστα Τσουκαλά, για τους εργαζομένους σε αναστολή το δώρο Πάσχα θα πληρωθεί έως τη μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου, με ενδεχόμενο παράτασης για τις κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις.
Το ποσό θα βασιστεί με βάση το επίδομα των 534 ευρώ, ενώ ολόκληρο δώρο θα λάβουν όσοι εργάστηκαν από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου.

Για τα voucher των 200 ευρώ μίλησε η κυρία Κλημεντίδη. Οι αιτήσει ξεκινούν τη Δευτέρα και δικαιούχοι είναι 560.000 μαθητές ή φοιτητές. Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά και οι προθεσμίες είναι από 5 Απριλίου έως 30 Ιουλίου

Στην πρώτη φάση των αιτήσεων θα προχωρήσουν όσοι έλαβα επίδομα παιδιού για το 2020 και όσοι βρίσκονται αυτόματα εντός των εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ στη δεύτερη φάση θα είναι οι λοιποί δικαιούχοι.

Για τα ενοίκια, ο Μιχάλης Αντωνόπουλος είπε ότι απαλλαγή θα έχουν για τον Απρίλιο οι κλειστές επιχειρήσεις, ενώ η αποζημίωση θα λάβουν οι ιδιοκτήτες θα είναι το 80% της απώλειας του ενοικίου.
Πληττόμενοι, εργαζόμενοι και φοιτητές θα έχουν μείωση 40%, ενώ οι ιδιοκτήτες θα πάρουν αποζημίωση το 20% του ενοικίου.

Οι αποζημιώσεις των ενοικίων Φεβρουαρίου-Μαρτίου θα πληρωθούν από 10 Απριλίου έως 20 του μήνα, ενώ οι τροποποιητικές δηλώσεις γίνονται έως 19/4.