Έχει φτάσει τους 500 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, εκ των οποίων το 41% είναι ηλικίας 16 έως και 24 ετών. Πρόκειται για μία εφαρμογή που συνδυάζει μουσική, παραγωγή βίντεο αλλά και αλληλεπίδραση με άλλους χρήστες μέσω Like και σχολίων. Το TikTok ήρθε για να μείνει.

Μία νέα εφαρμογή έχει τρελάνει παιδιά, εφήβους (και όχι μόνο) και, όπως προβλέπουν αρκετοί, αναμένεται να ανταγωνιστεί δημοφιλείς εφαρμογές όπως Instagram και Facebook. Έχει φτάσει ήδη τους 500 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, εκ των οποίων το 41% είναι ηλικίας 16 μέχρι 24 ετών. Είναι σαν μία ανάμειξη Vine, Instagram και Youtube. Ένας διαδικτυακός χώρος που επιτρέπει στους χρήστες του να “εκτονώσουν” τη δημιουργικότητά τους, να γελάσουν και να φτιάξουν με ευκολία βίντεο.

☆☽ 𝕞𝕒𝕜𝕜𝕠𝕔𝕙𝕚 ☾☆@_glittergoth

this is the best tiktok i’ve ever seen in my entire LIFE

Embedded video

208K people are talking about this

Το TikTok, γνωστό και ως musical.ly στο παρελθόν, που όμως από το 2018 μετονομάστηκε, είναι μία εφαρμογή που παρέχεται δωρεάν σε AppStore και Android και προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να δημιουργήσει μικρού μήκους βίντεο με συνοδεία μουσικής.

Πρόκειται δηλαδή για μία εφαρμογή που ενώνει την κοινωνική δικτύωση με τη μουσική σε μία πρωτότυπη πλατφόρμα αυτοδημιούργητων βίντεο. Οι χρήστες δημιουργούν, αποθηκεύουν και μοιράζονται βίντεο διάρκειας μέχρι και 15 δευτερολέπτων.

may@maymrmto

painting out of boredom pt 1:
painting bae’s phone case 👩🏻❤️

my paint commissions are open! just dm me ❣️

(idk how to edit on tiktok 😂👎)

Embedded video

16 people are talking about this

Όπως στα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έτσι και σε αυτό, οι TikTok-ers μπορούν να πατήσουν “like” και να σχολιάσουν άλλα βίντεο, καθώς επίσης να κάνουν ρεμίξ με αυτά και να τα δημοσιεύσουν μετά.

Klaudia Amenábar@kaludiasays

These kids on tiktok are organizing a general strike in solidarity with their teachers? Holy shit?

Embedded video

10.6K people are talking about this

Υπάρχουν πολλά φίλτρα και εφέ, όπως γρήγορη και αργή κίνηση, αντιστροφή και άλλα.

Για να γίνει κανείς μέλος αυτής της κοινότητας αρκεί να κάνει εγγραφή χρησιμοποιώντας έναν αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση email και λογαριασμό Facebook ή Instagram. Αφού ολοκληρώσει την εγγραφή, ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει δημοφιλείς δημιουργούς, κατηγορίες και Hashtags, ώστε να βρει το βίντεο που ψάχνει.

Το ζήτημα της επικινδυνότητας του συγκεκριμένου app για τους ανήλικους δεν είναι ξεκάθαρο. Το TikTok στο Google Play Store επισημαίνει ότι χρειάζεται γονική συναίνεση. Αντίθετα, στο Apple Store δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο, παρά μόνο ότι επιτρέπεται να χρησιμοποιείται η εφαρμογή από παιδιά 12 ετών και άνω. Αυτό, γιατί πολλά από τα βίντεο που κυκλοφορούν ενδέχεται να έχουν υβριστικό ή σεξουαλικό περιεχόμενο.