Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤραγελαφικές καταστάσεις στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Τελικά δεν θα γίνουν εκλογές για...

Τραγελαφικές καταστάσεις στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Τελικά δεν θα γίνουν εκλογές για νέο Πρόεδρο!

Καταψήφισε το συνέδριο την πρόταση για κάλπες -Κασσελάκης: Έληξε, δεν πάμε σε εκλογές έπεσαν οι μάσκες…

Οι σύνεδροι αποδέχτηκαν την πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου, του Νίκου Παππά και του Γιώργου Τσίπρα να μην στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες, με τον Στέφανο Κασσελάκη να ανεβαίνει στο βήμα του Συνεδρίου και να ανακοινώνει ότι αποδέχεται την πρότασή τους.

Η διατύπωση που φαίνεται ότι άλλαξε τα πράγματα ήταν ότι τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στον Στέφανο Κασσελάκη για όλες τις πολιτικές και εκλογικές αναμετρήσεις από εδώ και εμπρός, αρχής γενομένης από τις ευρωεκλογές.

news

Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και της Όλγας Γεροβασίλη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του, ζήτησε καθαρές λύσεις και λύτρωση, με εκλογές στις 10 Μαρτίου. Η Όλγα Γεροβασίλη του ζήτησε να πάρει πίσω την πρόταση και το «βρείτε μου αντίπαλο». Σε κάθε περίπτωση, αν επιμείνει, να μην γίνουν οι εκλογές Αν θέλεις εκλογές σε 10 μέρες καν’τες μόνος σου να δούμε τι θα πάρεις» του είπε. «Αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου δεν έχω λόγο να πάω σε εκλογές» ανταπάντησε ο κ. Κασσελάκης.

Στην ομιλία του. ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι αντιλαμβάνεται την ανιδιοτέλεια όσων μαζεύουν υπογραφές για να μην γίνει η ψηφοφορία, επεσήμανε ότι «Πρόεδρος υπό προθεσμία δεν μπορώ να γίνω. Μπορώ να γίνω πρόεδρος στις 10 Μαρτίου με ορίζοντα εθνικών εκλογών»

«Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας έλεγε το σύνθημα. Ναι, αλλά με τα χέρια λυτά, όχι δεμένα. Λύτρωση τώρα απέναντι σε ό,τι σου καίει την ψυχή. Σας αγαπώ πάρα πολύ, δεν θα σας προδώσω ποτέ. Καθαρές λύσεις».

Ο κ. Κασσελάκης επετέθη στην εσωκομματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι κάποιοι έχουν ατζέντα ήττας». «Πώς θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος υπό αυτές τις συνθήκες; Θα ήταν σαν να κρύβομαι πίσω από απόφαση αναβολής εκλογών για να κρατήσω τη θέση μου. Την Πέμπτη μπήκα στεναχωρημένος αλλά ολόκληρος. Πώς μπορώ να μείνω κομματάκια;» τόνισε.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρότεινε να ψηφίσει το συνέδριο ότι : δεν χρειάζεται νέα εκλογή, το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη στον πρόεδρο και να προχωρήσει με αλλαγή εκλογικού

Οι τραγελαφικοί διάλογοι μεταξύ των υποψήφιων αρχηγών

Το γάντι σήκωσε η Όλγα Γεροβασίλη η οποία ζήτησε από τον Στ. Κασσελάκη να αποσύρει την πρότασή του για εκλογές.

«Αν ανακαλέσεις το βρείτε μου αντίπαλο, σταματάμε εδώ. Σήκωσα το γάντι που πέταξες. Εσύ το πέταξες. Αν νομίζει κάποιος ότι πήρε λευκή επιταγή, κάτι δεν κατάλαβε καλά. Στέφανε, αν θέλεις εκλογές σε 10 ημέρες, κάν τες μόνο σου να δούμε τι θα πάρεις. Διαφορετικά εδώ δεν θα παραβιάσω το καταστατικό».

news

Κατόπιν τούτου, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβηκε στο βήμα και απάντησε «Όλγα αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές», με την Γεροβασίλη να απαντά «Το Συνέδριο είναι κυρίαρχο όργανο, δεν έβαλα εγώ την πρόταση για εκλογές.» και η κ. Γεροβασίλη συμπλήρωσε «σε δέκα μέρες, χωρίς διασφαλίσεις και εγγυήσεις, είναι αστείο να ζητάς εκλογές. Γι’ αυτό είπα, αν θες κάνε μόνος σου εκλογές».

news
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments