Μέσα σε μια ηλεκτρισμένη όπως αναμένονταν ατμόσφαιρα ξεκίνησε… και τελείωσε άμεσα η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή η παρουσία των γνωστών πολιτικών ταραξιών Πολάκη και Τζανακόπουλου οδήγησαν στην διακοπή της συνεδρίασης.

Όπως είχε εγκαίρως ενημερώσει ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας από την στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προχώρησε στην αντικατάστασή τους η επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της χωρίς τους δύο βουλευτές του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, Πολάκης και Τζανακόπουλος προσήλθαν στη συνεδρίαση καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους αντικατέστησε με αποτέλεσμα να μην συνεχιστεί η συνεδρίαση.

Οι ενέργειες και οι προθέσεις των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν ποικίλα σχόλια με τους βουλευτές της πλειοψηφίας να επισημαίνουν με έμφαση ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί με μια σειρά από έωλα διαδικαστικά επιχειρήματα να εμποδίσει το έργο της προανακριτικής.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα  το πρωί ο δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου Δημήτρης Τσοβόλας, φρόντισε να καταθέσει στο προεδρείο της προανακριτικής αίτημα και υπόμνημα τα οποία όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες «τεκμηριώνουν νομικά ότι η εξαίρεση των δύο βουλευτών, Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη είναι αυθαίρετη και παράνομη! «Αν επιμείνουν στην εξαίρεσή τους η υπόθεση θα ακυρωθεί 100% από το Δικαστικό Συμβούλιο αν η Ολομέλεια αποφασίσει την παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός δικηγόρος.