Τροχοπέδη στη στρατηγική Τσίπρα για το περιβόητο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά συνιστά ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Η ακραία στάση και οι συνεχείς προκλητικές δημόσιες παρεμβάσεις του βουλευτή και ανθρώπου των ειδικών αποστολών του Α. Τσίπρα ναρκοθετούν οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρεί η ηγεσία της Κουμουνδούρου για να περάσει με επιτυχία και ασφάλεια στην όχθη της σοσιαλδημοκρατίας και ταυτόχρονα προκαλούν ισχυρές αναταράξεις στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τα μετριοπαθή στελέχη να παρακολουθούν αμήχανα τις αντιπολιτευτικές εξάρσεις του Π. Πολάκη.

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί κυρίως ανάμεσα στα στελέχη που προέρχονται από την Κεντροαριστερά και δη από το σημιτικό μπλοκ είναι πολύ βαρύ, ενώ επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα της προσπάθειας διεύρυνσης του Α. Τσίπρα, η οποία προσκρούει στο τείχος του διχαστικού πολιτικού λόγου και των ακροτήτων Πολάκη που παραπέμπουν σε εποχές εθνικού διχασμού.

Ουσιαστικά, ο Α. Τσίπρας πέφτει στον πολιτικό λάκκο που ο ίδιος έσκαψε με την ανοχή ή ακόμα και την ενθάρρυνση τέτοιων πολιτικών φαινομένων. Εκτός των άλλων, ακούγονται φωνές από διάφορους που ανήκουν παραδοσιακά στο χώρο της Κεντροαριστεράς οι οποίοι επισημαίνουν ότι το ύφος και η φρασεολογία Πολάκη δεν συνάδουν με τις παραδοσιακές αρχές και αξίες της Αριστεράς.

Κατόπιν τούτων, αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον αν ο Α. Τσίπρας συνεχίσει να προσφέρει ασυλία στον Παύλο Πολάκη, παρά το αδιέξοδο που τον έχει ο τελευταίος οδηγήσει…