Σαφείς αιχμές άφησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου μιλώντας στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ σχετικά με τα στοιχεία που έχουν προκύψει στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis.

Ο Σ. Κοντονής χαρακτηρίζει επιβαρυντικά τα στοιχεία που έχουν προκύψει για την δράση του Δ. Παπαγγελόπουλου και τις παρεμβάσεις του σε μια σειρά κρίσιμων δικαστικών ερευνών ενώ τόνισε ότι οι καταθέσεις που έχουν δοθεί από τέσσερις ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς στην προανακριτική επιτροπή είναι «σοβαρές».

Ερωτηθείς σχετικά με τις καταθέσεις των δικαστικών λειτουργών στη προανακριτική επιτροπή, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πολιτικός προϊστάμενος του Δ. Παπαγγελόπουλου την διετία 2016 – 2018, υπογράμμισε ότι «είναι σοβαρές καταθέσεις και από ότι έχουμε διαβάσει εμπεριέχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Ο ίδιος το έχει αρνηθεί. Έχει πει ότι όλα αυτά είναι αναληθή. Το λέω αυτό γιατί εδώ (σ.σ η εκπομπή) δεν είναι δικαστήριο».

Παράλληλα, ο Σ. Κοντονής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο αίτημα του Ιωάννη Αγγελή, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, την πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Και πρόσθεσε ότι «Αυτό είναι πολύ σοβαρό, θα πάμε σε κατηγορίες για ψευδορκία» αφήνοντας ανοιχτά υπονοούμενα ότι κάποια από τις δύο πλευρές δεν λέει την αλήθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ι. Αγγελής επιμένει ότι οι προαναφερόμενοι γνώριζαν για τις πρακτικές και την δράση του Παπαγγελόπουλου.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε την άποψή του και για το πως θα γίνει η εξέταση των δύο «κουκουλοφόρων» μαρτύρων. Εκτίμησε ότι θα καταθέσουν παρουσία δικαστικού λειτουργού σε ένα χώρο και η κατάθεσή τους θα ακούγεται, θα μεταδίδεται και θα υποβάλλονται ερωτήσεις.