Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗ«Βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που κινείται στο κόμμα ο Κασσελάκης...

«Βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που κινείται στο κόμμα ο Κασσελάκης -Πυρά για Πολάκη και Γιώργο Τσίπρα

Εκεί που πάει να κλείσει το ένα μέτωπο στο εσωτερικό της ΚΟ και του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα νέο, την ώρα που οι συνεργάτες του μπαίνουν στο στόχαστρο ακόμη και κορυφαίων στελεχών για τη διαρκή αποστασιοποίηση και αυτονόμηση του επιτελείου του νέου προέδρου.

 

Το ραντεβού με Νίκο Φίλη σήμερα

Ο κ. Κασσελάκης κάλεσε τον κ. Φίλη στο γραφείο του στη Βουλή σήμερα και απομένει να φανεί αν ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα αποδέχτηκε την πρόσκληση με διάθεση να ακούσει τι έχει να του πει ο κ. Κασσελάκης ή αν ο πρόεδρος του κόμματος είναι διατεθειμένος όντως να «ξεσκονίσει» τα όσα πρωτοφανή τού έχει προσάψει το στέλεχος της Ομπρέλας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο κ. Φίλης θα θέσει επι τάπητος όλη τη βεντάλια των θεμάτων που απασχολούν την εσωκομματική αντιπολίτευση με κυριότερα τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και τη διατήρηση της Αριστερής ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ενδιαφέρον σε αυτή τη συνάντηση είναι αν ο κ. Κασσελάκης θα επιχειρήσει μέσω του κ. Φίλη να στείλει μήνυμα συλλογικά στο κόμμα για το πως σκοπεύει να κινηθεί το επόμενο διάστημα και αν ο σκοπός του είναι να διατηρηθεί το κόμμα ενωμένο.

Για την ώρα σαφείς διαβεβαιώσεις για την ενότητα του κόμματος δεν προκύπτουν τόσο από τις δηλώσεις των στελεχών της Ομπρέλας όσο όμως και από τις τοποθετήσεις προεδρικών στελεχών τα οποία διαρκώς δείχνουν την πόρτα στης εξόδου σε όσους δεν επιθυμούν να αποδεχτούν την νέα συνθήκη στο ΣΥΡΙΖΑ.

Το φάντασμα του Πολάκη

Την ίδια στιγμή ωστόσο ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Κουμουνδούρου και δεν είναι άλλο από το φάντασμα του Παύλου Πολάκη.

Ο «ρόλος Φλαμπουράρη» που του επιφυλάσσει ο νέος πρόεδρος, τοποθετώντας τον στην άτυπη θέση του συντονιστή των τομέων του κόμματος, δεν φαίνεται να ικανοποιεί μεγάλη μερίδα στελεχών και ιδίως εκείνων που θα κληθούν να συνεργαστούν μαζί του και υπό την επίβλεψή του.

Μάλιστα οι φήμες περί αλλαγής των σχεδίων για την τοποθέτηση του κ. Πολάκη σε άλλο πόστο και άλλο ρόλο γρήγορα διαψεύστηκαν από το περιβάλλον του κ. Κασσελάκη.

Η συζήτηση πάντως καθίσταται εξαιρετικά άβολη όπως συνέβη και σε αντίστοιχες περιπτώσεις αντικαταστάσεων που προηγήθηκαν με τους άμεσα ενδιαφερόμενους να παραμερίζουν.

Στην περίπτωση μάλιστα του «μέντορα» του Αλέξη Τσίπρα η αξιοποίησή του δεν φαίνεται δυνατή στην παρούσα φάση σε επίπεδο Βουλής καθώς δεν είναι βουλευτής και αυτό δημιουργεί αντικειμενικές δυσκολίες, όπως σημείωναν.

Η γκρίνια που εκδηλώνεται στο πρόσωπο του στενού συνεργάτη και συνομιλητή του κ. Κασσελάκη εκκινεί από διάφορες κατευθύνσεις ωστόσο πολλοί βλέπουν πίσω από την αναταραχή που επικρατεί στο εσωτερικό της ΚΟ μια σοβαρή δυσκολία των ανθρώπων του προέδρου να κινηθούν μέσα στα θεσμικά όρια.

Γκρίνια για τους χειρισμούς Κασσελάκη

Πίσω από τις γραμμές ωστόσο δεν κρύβεται τίποτα άλλο από την ενόχληση κορυφαίων στελεχών για το επιτελείο του νέου προέδρου και συγκεκριμένα  για τα πρόσωπα των κυρίων Γιώργου Τσίπρα και Παύλου Πολάκη και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν ακόμη και τα ηγετικά στελέχη του κόμματος, τα οποία βρίσκονται σε ένα διαρκές σκοτάδι ακόμη και για τις κορυφαίες θεσμικές λειτουργίες της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ωστόσο αυτό που φαίνεται να ενοχλεί ακόμη περισσότερο είναι η διαρκής αυτονόμηση του κέντρου λήψης αποφάσεων γύρω από το νέο πρόεδρο και το οποίο δείχνει σημάδια παράκαμψης των θεσμικών διαδικασιών.

Κάποιοι αποδίδουν αυτή την εικόνα για την ώρα σε απειρία και ανοργανωσιά, αλλά κάποιοι άλλοι βλέπουν πίσω από όλη αυτή την τακτική που ακολουθείται τον ίδιο τον κ. Πολάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η ΚΟ και κανείς από τους 47 βουλευτές δεν έχει ακόμη ενημερωθεί επίσημα για τον τόπο και το χρόνο της συνεδρίασης στη Βουλή.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments