Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκινά στις 13 Δεκεμβρίου το «καλάθι των Χριστουγέννων» - Ποια προϊόντα έχουν...

Ξεκινά στις 13 Δεκεμβρίου το «καλάθι των Χριστουγέννων» – Ποια προϊόντα έχουν «κλειδώσει» και ποια είναι υπό συζήτηση

Πρεμιέρα στις 13 Δεκεμβρίου αναμένεται να κάνει φέτος το «Καλάθι των Χριστουγέννων» και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Ιανουαρίου του 2024.

Θα περιέχει τρόφιμα και εδέσματα που συναντώνται, συνήθως, στο γιορτινό τραπέζι, όπως γαλοπούλα, μοσχάρι, βασιλόπιτα και γλυκίσματα.

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι μέσα από το καλάθι των Χριστουγέννων να συγκρατηθούν οι τιμές στα προϊόντα των εορταστικών ημερών και να είναι προσιτά στους καταναλωτές.

Η αναλυτική λίστα με τα προϊόντα αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Είναι δεδομένο, πάντως, πως ακολουθώντας ίδια λογική σε σχέση με πέρυσι, στο «καλάθι των Χριστουγέννων» θα συμμετάσχουν όλα τα σουπερμάρκετ και οι υπεραγορές με τζίρο άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ.

Η βασιλόπιτα λογικά θα είναι μέσα στο φετινό καλάθι, όχι, όμως και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα, όπως μελομακάρονα, δίπλες και κουραμπιέδες.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι στις βλέψεις του υπουργείου είναι και η μέριμνα για τα παιδικά παιχνίδια δημιουργώντας ένα ακόμη μέτρο: το «καλάθι του Άγιου Βασίλη».

Η εφαρμογή του «Καλαθιού των Χριστουγέννων» ενόψει της εορταστικής περιόδου και η εξέλιξη της κυβερνητικής πρωτοβουλίας «Μόνιμη Μείωση Τιμής» , είναι μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα με τους εκπροσώπους της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments