Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗYeni Safak: Ο Ερντογάν θα θέσει στο ΝΑΤΟ την «παράνομη κατοχή και...

Yeni Safak: Ο Ερντογάν θα θέσει στο ΝΑΤΟ την «παράνομη κατοχή και στρατικοποίηση των νησιών από την Ελλάδα»

Ο τούρκος πρόεδρος, στην επικείμενη σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, θα αναφερθεί στη διαφωνία του με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, αλλά και στις «προβοκάτσιες της Αθήνας»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είναι αποφασισμένος να κλιμακώσει περισσότερο τη ρητορική του σχετικά με το Αιγαίο καθώς σκοπεύει να θέσει στην επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ και ζήτημα «παράνομης κατοχής και στρατιωτικοποίησης νησιών».

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής, φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, η οποία σημειώνει ότι ο τούρκος πρόεδρος θα φέρει στην ατζέντα στη σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για την «παράνομη κατοχή των νησιών από την Ελλάδα» και την «παράνομη στρατιωτικοποίηση των νησιών».

H Yeni Safak αναφέρεται ειδικότερα στην ατζέντα που θα θέσει ο τούρκος ηγέτης, στη σύνοδο όπου θα παρίσταται και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καταρχάς είναι το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Η Άγκυρα αντιστέκεται σθεναρά στην ένταξη και τονίζει ότι οι δύο χώρες «στηρίζουν την τρομοκρατία». Ως τώρα δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι έχει αρθεί το αδιέξοδο μεταξύ της Αγκυρας και των δύο υποψηφίων.

Δεύτερον, η ανάγκη για διάδρομο για τα ουκρανικά σιτηρά.

Τρίτον, ο πόλεμος στην Ουκρανία, για τον οποίο ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει συναντήσεις με μέλη του ΝΑΤΟ.

Έπειτα είναι οι «προβοκάτσιες» της Ελλάδας, που αφορούν σύμφωνα με τη Yeni Safak, «την παράνομη κατοχή των νησιών από την Ελλάδα και την παράνομη στρατιωτικοποίηση των νησιών».

Ακόμη, ο Ερντογάν σκοπεύει να θέσει στη Σύνοδο τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και ζητήματα για την οικονομία και την ενεργειακή κρίση.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: