Υλικά

Για δύο άτομα

  • 2 φλιτζάνια κόκκινο ξηρό κρασί
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 μικρό πορτοκάλι, χυμός και φλούδα
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 μικρό κομμάτι κανέλα Κεϋλάνης
  • 2-3 γαρίφαλα
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.τ.σ καστανή ζάχαρη (ή όση θέλετε)

Εκτέλεση

Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε κυκλικά τη φλούδα του πορτοκαλιού προσέχοντας να πάρουμε μόνο το πορτοκαλί μέρος της (το λευκό πικρίζει).

Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση το στύβουμε και σουρώνουμε τον χυμό. Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να «τραβήξουν» για περίπου μισή ώρα.

Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις ζεσταθεί καλά το κρασί, προσοχή δεν πρέπει να πάρει βράση, κατεβάζουμε και σερβίρουμε με μια λεπτή φέτα πορτοκάλι σε κάθε ποτήρι.

Tips

  •  Σε ένα ολόκληρο μπουκάλι κρασί θα προσθέσετε 2 φλ νερό, 2 κομμάτια κανέλα Κεϋλάνης (7 εκ.), 1 μεγάλο πορτοκάλι, 10 γαρίφαλα, (προαιρετικά 3 αστεροειδείς γλυκάνισους) και ζάχαρη κατά βούληση.
  •  Η ποσότητα της ζάχαρης εξαρτάται από το πόσο γλυκό προτιμάτε το ποτό σας και αντίστοιχα από το πόσο δυνατό το θέλετε, θα βάλετε περισσότερο, λιγότερο ή καθόλου νερό.