Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΚΤΟΠΛΟΐΑ24ωρη απεργία στις 9 Νοεμβρίου, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισαν τα...

24ωρη απεργία στις 9 Νοεμβρίου, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισαν τα ναυτεργατικά σωματεία

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) αναφέρει ότι: “Στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ, αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τετάρτη 9 Νοέμβρη”. 

Στην  ανακοίνωση αναφέρονται επίσης τα ακόλουθα: “Να γίνει υπόθεση του κάθε ναυτεργάτη, εργαζόμενου, ο απεργιακός αγώνας, για αυξήσεις στους μισθούς, φθηνό ρεύμα και τρόφιμα, κατάργηση φόρων, για την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ. Στις παρεμβάσεις του οι πρόεδροι των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ανέδειξαν ότι αυτή η πολιτική της ανταγωνιστικότητας των εφοπλιστών, τραπεζιτών, βιομηχάνων, που υπηρετούν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει δημιουργήσει σε χώρους δουλειάς συνθήκες γαλέρας, με εργαζόμενους χωρίς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η αναμόρφωση του «Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου» (ΚΙΝΔ), που ενσωματώνει την αντεργατική νομοθεσία και κύρια την κατάργηση των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας 2006, καθορίζοντας τα ελάχιστα που προβλέπουν Διεθνείς Συμβάσεις (ITF, IBF, ILO κά) με μισθούς πείνας.
Έχει τεράστιες ευθύνες ο Γ.Γ και η πλειοψηφία της ΠΝΟ, που συνεχίζει να οπλίζει την επιθετικότητα εφοπλιστών – κυβέρνησης, με τις συμφωνίες που υπογράφει αποκομίζοντας χρήματα για να μην εφαρμόζονται οι ΣΣΕ, για το σύνολο των ναυτεργατών από όποια χώρα και αν προέρχονται”,  αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: