Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ. Προηγείται με 14,1% του ΣΥΡΙΖΑ

Κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ. Προηγείται με 14,1% του ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντικές οι απώλειες της κυβέρνησης όπως καταγράφονται στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Τα Νέα» – 36,7% η ΝΔ έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου- Το 72% των πολιτών αξιολογεί αρνητικά τη συμφωνία των Πρεσπών – Δεν έπεισε η φιέστα του Ζαππείου με τη γραβάτα – Στο 73% οι αρνητικές γνώμες για τον πρωθυπουργό  – Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 36,7% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 9,9%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8%, το ΚΚΕ με 6,8% και η Ενωση Κεντρώων με 3,2%.

Οι ΑΝΕΛ μένουν εκτός Βουλής καθώς συγκεντρώνουν ποσοστό 2%, ενώ το κόμμα «Ελληνική Λύση» φτάνει στο 2,8%. Τα υπόλοιπα κόμματα κινούνται κάτω του 2%.

Απώλειες φέρνει η συμφωνία των Πρεσπών

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαιτίας της συμφωνίας για το όνομα της ΠΓΔΜ, καθώς το 83% των πολιτών αξιολογεί αρνητικά τη συμφωνία των Πρεσπών. Μόλις το 14% τοποθετείται θετικά.

Αρνητική και μάλιστα σε συντριπτικό ποσοστό είναι η αξιολόγηση των πολιτών στο συνολικό έργο της κυβέρνησης που ανέρχεται στο 75%, καθώς η εικόνα για την οικονομική κατάσταση της χώρας παραμένει απαισιόδοξη.

Για πρώτη φορά διαμορφώνεται μια πλειοψηφία υπέρ των πρόωρων εκλογών (τις προκρίνει το 38%). Το 31% θεωρεί σκόπιμη την εξάντληση της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση, ενώ το 24% επιθυμεί τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με αλλαγή πρωθυπουργού.
Στα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας το οικονομικό έρχεται πρώτο με δεύτερη την ανεργία και τρίτο το πολιτικό σύστημα γενικότερα.

Πρώτος σε δημοτικότητα ο Μητσοτάκης

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό θετικής γνώμης, με 42% και το 56% εκφράζουν αρνητική άποψη με τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Α. Τσίπρα να είναι 26% και 72%.

Η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει 38% στις θετικές απόψεις (59% αρνητική), ο Βασίλης Λεβέντης το 33% των θετικών απόψεων (63%) αρνητικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης ακολουθεί με 32% (65% αρνητική άποψη), ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει 27% θετικών απόψεων (63%).

 

Ετικέτες: Δημοσκόπηση, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Αυτοδυναμία

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments