Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΑιγιναία : Αφιέρωμα Σύγχρονοι Κεραμίστες στην Αίγινα

Αιγιναία : Αφιέρωμα Σύγχρονοι Κεραμίστες στην Αίγινα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Σύγχρονοι Κεραμίστες στην Αίγινα

Καλοκαίρι 2022
Σελίδες: 168
Τιμή: 12 ευρώ
Διάθεση: Βιβλιοπωλείο ΛΥΧΝΑΡΙ, Κέντρο Τύπου Αίγινας

Κυκλοφόρησε μόλις το νέο τεύχος της Αιγιναίας, με ένα αφιέρωμα στους καλλιτέχνες -γυναίκες κυρίως- που εκφράζονται μέσα από την κεραμική.

Έντεκα καλλιτέχνες δέχτηκαν να ξεδιπλώσουν τις σκέψεις τους με αφορμή την ενασχόλησή τους με τον πηλό, την επιλογή της Αίγινας ως τόπου διαμονής και δημιουργίας, τα προβλήματα που παρουσιάζει η εκπαίδευση στην κεραμική στην Ελλάδα, την επιστροφή μεγάλης μερίδας κόσμου στην ενασχόληση με το χειροποίητο. Η εντύπωση που αποκομίζει ο αναγνώστης είναι μιας πολύβουης κυψέλης.

Φαίνεται πως όχι μόνο στην Αίγινα, η κεραμική έχει αγγίξει μία χορδή στην ψυχή πολλών ανθρώπων που αναζητούν μία γείωση μέσα από την τέχνη.

Το τεύχος περιλαμβάνει επίσης ένα σύντομο αφιέρωμα στο έργο της ζωγράφου Ειρήνης
Βουρλούμη που έζησε στην Αίγινα και την αγάπησε από τα παιδικά της χρόνια.

Δεν θα μπορούσε να λείπει μία αναφορά στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και στα ίχνη που άφησε αυτή στο νησί.

Η κινητοποίηση πολλών πολιτών σχετικά με την χερσόνησο των Οχυρών της Πέρδικας και ο
ανοιχτός διάλογος με τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτυπώνεται σε ένα κείμενο για τα χρονίζοντα προβλήματα που συνδέονται με την απουσία χωροταξικού σχεδιασμού στο νησί.

Τέλος, όσοι φίλοι της Αιγιναίας παρακολούθησαν την συναυλία που οργανώθηκε στις 25 Ιουνίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής “Φοίβος Ανωγειανάκης” θα βρουν ένα εκτενές άρθρο της Ευαγγελίας Χαλδαιάκη για την παραδοσιακή μουσική της Αίγινας.

Η ΑΙΓΙΝΑΙΑ – www.aeginaia.gr – [email protected] – fb https://www.facebook.com/periodikoaiginaia

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: