Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑ' ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝΝίκος Μανωλάκος : Ικανοποίηση για την στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης -...

Νίκος Μανωλάκος : Ικανοποίηση για την στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης – Λύση στο πρόβλημα της Νομικής Βοήθειας

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ

             Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πειραιάς, 2/8/2022

 

Ικανοποίηση Ν. Μανωλάκου για την στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης – Λύση στο πρόβλημα της Νομικής Βοήθειας

 

Σε συνέχεια της από 24/06/2022 και με αριθ. 6037 Ερώτησης του Βουλευτή Α ‘ Πειραιώς και Νήσων Νίκου Μανωλάκου, για την ανάγκη στελέχωσης του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων, προς αντιμετώπιση των προβλημάτων του θεσμού της Νομικής Βοήθειας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε στον Βουλευτή πλήρη και εμπεριστατωμένη Απάντηση.

 

Σε αυτήν, εκφράζεται η πρόθεση του Υπουργού κ. Κώστα Τσιάρα να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα και να ενεργήσει καθετί απαραίτητο για την επαρκή στελέχωση του Τα.Χ.Δι.Κ. και την οριστική επίλυση του προβλήματος της καθυστέρησης στις ενταλματοποιήσεις των δικηγορικών αμοιβών.

 

Μάλιστα, ο Υπουργός προώθησε τη σχετική Ερώτηση και στα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, ούτως ώστε να δρομολογηθεί το συντομότερο η ενίσχυση του Τα.Χ.Δι.Κ. με το αναγκαίο προσωπικό.

 

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, που, σε συνδυασμό με τη δέσμευση, που έλαβε προσωπικά ο Νίκος Μανωλάκος, προ ολίγων ημερών,  από τον Υφ. Οικονομικών κ. Σκυλακάκη, για το ίδιο ζήτημα, δημιουργεί αισιοδοξία για το ότι, σύντομα, θα λάβει τέλος η ταλαιπωρία πολλών Δικηγόρων, που χρόνια περιμένουν να πληρωθούν για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες τους, γεγονός για το οποίο ο Βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: