Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑλεξανδρούπολη: Αυτός είναι ο εμπρηστικός μηχανισμός που βρέθηκε στην κατοχή των μεταναστών

Αλεξανδρούπολη: Αυτός είναι ο εμπρηστικός μηχανισμός που βρέθηκε στην κατοχή των μεταναστών

Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης άσκησε ποινική δίωξη στους 13 μετανάστες που εντοπίστηκαν μέσα στο τρέιλερ 45χρονου αλλοδαπού

Εικόνες από τον εμπρηστικό μηχανισμό που φέρεται να βρέθηκε στην κατοχή των 13 μεταναστών, τους οποίους κλείδωσε σε τρέιλερ ένας 45χρονος άνδρας, Αλβανικής καταγωγής, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Από τα στοιχεία που σύλλεξε ο εισαγγελέας προκύπτουν ενδείξεις για την ενοχή τους.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται, πως ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης άσκησε ποινική δίωξη στους 13 μετανάστες που εντοπίστηκαν μέσα στο τρέιλερ του 45χρονου αλλοδαπού, για «απόπειρα εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή», «κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών» και «παράνομη είσοδο στη χώρα».

Δείτε παρακάτω βίντεο με τον εμπρηστικό μηχανισμό που βρήκαν οι κάτοικοι:

Παράλληλα, έχει σχηματιστεί και μία δεύτερη δικογραφία, με κατηγορούμενο τον 45χρονο αλβανικής καταγωγής, που «συνέλαβε» μέσα σε τρέιλερ που κουβαλούσε με το αυτοκίνητό του, τους παράτυπους αλλοδαπούς και τους αποκαλούσε «κομμάτια».

Ακόμη διώκονται και δύο Έλληνες ηλικίας 55 και 38 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για: «Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων», «Βιαιοπραγίες ή Διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα», «Αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού», «Έκθεση σε κίνδυνο» και «Παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων». Όλοι τους κρατούνται στις Φέρες και αναμένεται να απολογηθούν το πρωί της Παρασκευής (25.08.2023).

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

Στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας που δημοσίευσε το newsit.gr αναφέρονται τα εξής:

«Ο 45χρονος κατηγορούμενος σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, κινούμενος εντός της περιοχής ευθύνης μας, εντόπισε έναν αλλοδαπό να κινείται υπόπτως, όπισθεν της περιοχής Lidl και αμέσως ενημέρωσε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής έτερα άτομα από τα οποία προσήλθαν οι συγκατηγορούμενοί του και άπαντες διαπίστωσαν ότι ομάδα 13 ατόμων αλλοδαπών – ανδρών, προσπαθούσαν να προκαλέσουν εμπρησμό, μέσω ανάφλεξης αυτοσχέδιου μηχανισμού, αποτελούμενου από δύο παλιά ελαστικά αυτοκινήτων, έξι σανίδια παλετών κι ένα σφουγγάρι σφαιρικού σχήματος, ο οποίος βρέθηκε τοποθετημένος σε αγροτική έκταση με ξηρή βλάστηση, χόρτα και πουρνάρια.

Όπως δήλωσαν οι κατηγορούμενοι, οι αλλοδαποί ήταν επιθετικοί και κάποιοι εξ’ αυτών έφεραν μαχαίρι και για το λόγο αυτό τους ακινητοποίησαν, περιορίζοντας τους εντός trailer ιδιοκτησίας του πρώτου των κατηγορουμένων, ο οποίος εν συνεχεία προέβη σε βιντεοσκόπηση των αλλοδαπών αναρτώντας το σχετικό υλικό στο διαδίκτυο.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί συναφής δικογραφία σε βάρος των αλλοδαπών για απόπειρα εμπρησμού και παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια η οποία υποβάλλεται με ξεχωριστό διαβιβαστικό έγγραφο.

Γίνεται μνεία ότι οι κατηγορούμενοι στην δεύτερη δικογραφία, δήλωσαν παντελή άγνοια για τα όσα τους καταλογίζονται για την εμπλοκή τους στην όλη υπόθεση.

Συνυποβάλλεται και σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με συνημμένες καταγγελίες πολιτών, αναφορικά με το επίδικο συμβάν καθώς και ηλεκτρονικό έγγραφο της γραμμής καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων 1109 για το ίδιο περιστατικό, ενώ επίσης συνυποβάλλεται ψηφιακός δίσκος με δύο βίντεο, εκ των οποίων το ένα απεικονίζει τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και το έτερο στιγμιότυπο της σύλληψης από τους ανωτέρω και περιαγωγής τους σε καθεστώς στέρησης ελευθερίας, των 13 κατηγορουμένων καθώς και δυο φωτογραφίες του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments