Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑνασχηματισμός με άρωμα ΓΑΠ

Ανασχηματισμός με άρωμα ΓΑΠ

Όπως αναμενόταν, έλαβε χώρα μίνι ανασχηματισμός, για την ακρίβεια συμπληρώσεις του κυβερνητικού σχήματος.

Μετά τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ο Θάνος Μωραΐτης και ο Άγγελος Τόλκας ενισχύουν την «παπανδρεϊκή συνιστώσα» στην κυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑ- ρετάλια».

Η επιστήμη λέει ότι τα όνειρα καταγράφουν τα καταπιεσμένα άγχη της ημέρας και ότι οι κινήσεις αποκαλύπτουν τις σκέψεις και τις ανησυχίες ενός ανθρώπου. Με τον ΣΥΡΙΖΑ κολλημένο στη δεύτερη θέση και με τη διαφορά από τη ΝΔ να κινείται σε διψήφια επίπεδα η ανησυχία του Αλέξη Τσίπρα δείχνει να μην είναι άλλη από το Κίνημα Αλλαγής.

Αντιλαμβανόμενος ότι «δε μπορεί να γυρίσει το ματσάκι» ο πρωθυπουργός ρίχνει όλα του τα όπλα στον πόλεμο με τη Χαριλάου Τρικούπη. Ουσιαστικά θέλει να αποφύγει αυτό που στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς ονομάζουν «στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ».

Θέλει να είναι καθαρά δεύτερος, με απόσταση ασφαλείας από τον τρίτο και κυρίως επιθυμεί να εγκλωβίσει το Κίνημα Αλλαγής σε μονοψήφια ποσοστά. Ώστε την επόμενη μέρα να είναι ο ισχυρός παίχτης στον ευρύτερο χώρο και να ελπίζει σε προστασία και προοπτική επιστροφής.

Για αυτό και έσπευσε να τηλεφωνήσει και να συμπεριλάβει στην κυβέρνησή του όποιους είχαν διαφωνήσει πρόσφατα με τη Φώφη Γεννηματά. Η… τύχη κλήρωσε για τον Θάνο Μωραΐτη, ο οποίος ήταν μέχρι τον Δεκέμβριο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής! Μαζί του θα ορκιστεί και ο Άγγελος Τόλκας. Παραιτήθηκε από γραμματέας του τομέα Αυτοδιοίκησης τον περασμένο Οκτώβριο, μετά την απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη να μην του δώσει το χρίσμα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Και οι δύο έχουν διατελέσει υπουργοί και πρόσωπα που προώθησε στις κυβερνήσεις του ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός διέσπασε το ΠΑΣΟΚ το 2015, διαλύοντας και το τελευταίο εμπόδιο του Αλέξη Τσίπρα προς την εξουσία. Τώρα συμμετέχει στο Κίνημα Αλλαγής, αλλά η επιμονή του να συντηρεί το ΚΙΔΗΣΟ κάνει πολλούς να έχουν ερωτήματα για τις πραγματικές του προθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, εκτός από τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Θάνο Μωραΐτη και τον Αγγελο Τόλκα στο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ουσιαστικά και ο Γιάννης Ραγκούσης, ένα ακόμη στέλεχος που είδε την πολιτική του καριέρα να εκτοξεύεται επί των ημερών του Γιώργου Παπανδρέου. Γεγονός που οδηγεί τους πρώην συντρόφους τους να μιλούν για… παπανδρεϊκή συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την επόμενη μέρα. Για το αν πρόκειται για μία κίνηση τακτικής με ορίζοντα τις εκλογές ή αν στην πραγματικότητα ο Αλέξης Τσίπρας στρώνει το χαλί για τη δημιουργία ενός νέου φορέα. Οι πληροφορίες για την μετεξέλιξη της ρητορικής για προοδευτικό πόλο σε νέο κόμμα αυξήθηκαν μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό.

Με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα και τον συνδυασμό που θα βγάλουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές και τις τοπικές- περιφερειακές εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει τις αποφάσεις του για το αν θα προχωρήσει σε ιδρυτικό συνέδριο της νέας παράταξης με την οποία θα επιδιώξει να αντικαταστήσει οριστικά το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments