Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΑνοιχτή επιστολή του Νίκου Οικονόμου

Ανοιχτή επιστολή του Νίκου Οικονόμου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο δημοτικός σύμβουλος και ιατρός στο επάγγελμα κύριος Σωκράτης Δούκας με ανοιχτή επιστολή ζήτησε να γίνει σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με θέματα την υγεία, τις διακομιδές ασθενών και το ελικοδρόμιο. Καλή η πρόθεση του , η οποία δυστυχώς δεν βρήκε ανταπόκριση από την διοίκηση του δήμου.

 Όμως να ενημερώσω ότι :

Σύμφωνα με το άρθρο 70 νόμου 3852/2010 ΦΕΚ τεύχος Α 87 Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης παρ2. Ο πρόεδρος καλεί επίσης το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όποτε το ζητήσει ο δήμαρχος ή η οικονομική ή η επιτροπή ποιότητας ζωής ή το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου ή το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις απαιτείται γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Στις ίδιες περιπτώσεις δεν μπορεί να επανυποβληθεί αίτημα για το ίδιο θέμα, πριν παρέλθουν δύο (2) μήνες, αφότου εκδόθηκε απορριπτική απόφαση του συμβουλίου, εκτός εάν γίνεται επίκληση νεότερων στοιχείων

Επίσης σύμφωνα με κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου  θέματα προς συζήτηση μπορούν να εισηγηθούν προς συζήτηση οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων.

Από την μεριά μου δηλώνω ότι κύριε Δούκα την υπογραφή μου την έχετε για αυτά τα σοβαρά θέματα σας απομένουν μαζί με εσάς άλλες 11 υπογραφές , αν και χρειάζονται άλλες οχτώ υπογραφές. Το ζητούμενο όμως είναι ότι αποφασίσουμε να εφαρμοστεί και να μην μείνει μόνο στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου.

Μετά Τιμής

Νικόλαος Τρ. Οικονόμου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αίγινας

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments