Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΑνοιχτή πρόσκληση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στους πολίτες της Αίγινας

Ανοιχτή πρόσκληση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στους πολίτες της Αίγινας

 Άνοιγμα της φιλοσοφίας και της επιστήμης στο πλατύ κοινό. Από την ΈΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ, την μεγαλύτερη επιστημονική ένωση της χώρας.

Εκδήλωση με θέμα τον Φόβο στη ζωή μας, στον χώρο του “Πάντα Ρεί”

Ώρα 21:00 μμ

Είσοδος ελεύθερη

 

Η ΕΕΦ είναι η μεγαλύτερη επιστημονική ένωση της Ελλάδος και περιλαμβάνει επιστήμες πέρα της Φυσικής, την Φιλοσοφία, τέχνες, θεολογία κα.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει μεγάλη δράση και προσφορά στο νησί, με εκπαιδευτικά πρωτότυπα προγράμματα όπου  ΔΩΡΕΑΝ Καθηγητές Πανεπιστημίου, κάποιοι κορυφαίοι διεθνώς, διδάσκουν για λίγες ημέρες ΚΑΘΕ ΧΡΌΝΟ τα παιδιά των Αιγινητών σε προηγμένα μαθήματα που έχουν σχέση με Φυσική και γενικότερα θετικές επιστήμες.

Επίσης το 2016 έγινε το πανελλήνιο συνέδριο τους με 1500  συνέδρους επί 4 ημέρες. Πρώτη φορά  συνέδριο στο νησί που δεν έχει αίθουσες. Ηρωική κίνηση της ΕΕΦ. Τον Ιούνιο έγινε το Θερινό Σχολείο στην Αίγινα, όπου 25 μαθητές από τα καλύτερα σχολεία των Αθηνών ήλθαν πληρώνοντας τα έξοδα τους για να κάνουν μαθήματα στην Αίγινα, να συναναστραφούν μαθητές από το νησί, οι οποίοι δωρεάν θα συμμετείχαν, και να γνωρίσουν το νησί, ώστε να ξανάρθουν.

Τον Αύγουστο θα ξαναγίνει. Με μεγάλο κόπο και προσπάθεια από το ΓΕΛ. Από τον περασμένο Οκτώβριο ΕΠΕΚΤΕΙΝΑΜΕ την προσφορά γνώσης και στους ενήλικες. Ξεκινώντας   ένα κύκλο ομιλιών στο πλατύ κοινό, προσκαλώντας επώνυμους καθηγητές της Αθήνας για ομιλία και συζήτηση με τους κατοίκους του νησιού, που ενδιαφέρονται για την πνευματική τους τροφή. Οι ομιλίες γίνονται στο φιλόξενο ΠΑΝΤΑΡΕΙ. Το καλαίσθητο αυτό μαγαζί και οι ιδιοκτήτες του Στέλιος και Ρια Πάλλη, προσφέρουν  το χώρο και την φιλοξενία στους ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ.

Βγήκαμε από τις αίθουσες του σχολείου και εκλαϊκεύουμε τη γνώση. Δυστυχώς κάποια ενημερωτικά μέσα, ΕΛΆΧΙΣΤΑ ΕΥΤΥΧΩΣ, δεν δέχονται να προβάλουν αυτήν την προσπάθεια για να μην προβάλουν το μαγαζί. Οι εκδηλώσεις μας όμως έστω και χωρίς ΕΚΤΕΤΑΜΈΝΗ προβολή έχουν πολλούς ακροατές γι αυτό και συνεχίζονται. .

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments