Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΣυμβαίνει και αυτό… ο δήμος Αίγινας στέλνει εξώδικο στον δήμο Αίγινας...!

Συμβαίνει και αυτό… ο δήμος Αίγινας στέλνει εξώδικο στον δήμο Αίγινας…!

Παναγιώτη, Επειδή κάποιοι κοροϊδεύονται μεταξύ τους πιστεύουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τους πάντες. Ούτε σαν χοντροκομμένο αστείο δεν μπορούμε να εκλάβουμε την “Εξώδικη Διαμαρτυρία -Καταγγελία” που έστειλαν στον ΟΤΕ ΑΕ δύο βασικά στελέχη της διοικούσας παράταξης Μούρτζη.  Κοινοποίησαν δε την με αριθμό 4551 έκθεση επίδοσης της προαναφερόμενης πράξης, στους συναδέλφους τους δημοτικούς συμβούλους για να λάβουν γνώση ότι “τους κάρφωσαν” δια τις πλαγίας οδού για παραλήψεις τους σε ευθύνες που τους είχαν ανατεθεί με την υπ αριθμό 150/2017 απόφαση δημοτικού συμβουλίου Αίγινας.

Με βάση αυτή την απόφαση, το δημοτικό συμβούλιο “χορήγησε δικαιώματα διέλευσης για την εγκατάσταση εντός των χώρων αρμοδιότητας του Δήμου Αίγινας στην ΟΤΕ ΑΕ.”

Δηλαδή, δόθηκε άδεια στον ΟΤΕ να σκάψει χαντάκια σε οδούς του νησιού μήκους 11,350 μ διαστάσεων 10 χ45 εκ. Να εγκαταστήσει 30 υπαίθριες καμπίνες σε παλαιές και νέες θέσεις, και να κατασκευαστούν 42 φρεάτια διαστάσεων 1,50μ χ 1,50μ. Για όλα τα ανωτέρω υποβλήθηκαν σχέδια.

Η δε απόφαση αναφέρει ρητά ότι “η τεχνική υπηρεσία δεν έχει αντίρρηση στην διέλευση και την εγκατάσταση του δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών”.

Με την ίδια “Ομόφωνη απόφαση” συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από

τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών  Μαρμαρινό

τον αντιδήμαρχο ύδρευσης   Μούρτζη Αντώνιο

τον δημοτικό σύμβουλο  Γεννίτσαρη Κωνσταντίνο

και τον πρόεδρο εκάστης δημοτικής κοινότητας στα όρια της οποίας θα εκτελεστούν οι εργασίες για την εγκατάσταση καλωδίων οπτικών ινών (χωματουργικές εργασίες)

Καραγιάννη Δημήτριο  πρόεδρο δημοτικής κοινότητας Αίγινας

Λορέντζο Κωνσταντίνο πρόεδρο δημοτικής κοινότητας Κυψέλης

Γρυπαίο Ηλία πρόεδρο δημοτικής κοινότητας Βαθέως

Λεούση Εμμανουήλ πρόεδρο δημοτικής κοινότητας Μεσαγρού

Αμάφη Αναστάσιο πρόεδρο δημοτικής κοινότητας Πέρδικας

Η από τους ανωτέρω κατά περίπτωση αποτελούμενη επιτροπή θα παρακολουθεί και εποπτεύει την εκτέλεση των εργασιών στα πλαίσια των χορηγηθέντων δικαιωμάτων διέλευσης με τον προβλεπόμενο για κάθε τεχνικό έργο τρόπο και προτείνει στον υπεύθυνο εργασιών του έργου τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αποτροπή κινδύνων, χωρίς να δυσχεραίνει το έργο της εκσκαφής και σε περίπτωση βλαβών, τις αναγκαίες εργασίες για την αποκατάστασή της”.”

Δηλαδή, σε απλά Ελληνικά. Υπεύθυνοι για την καλή εκτέλεση του έργου ορίστηκαν οι άνω αναφερόμενοι στην απόφαση δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.-

Είναι γεγονός ότι για την  εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου έγιναν πολλές διαμαρτυρίες από πολλούς πολίτες στα social media. Η αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης του έργου όφειλε να επιληφθεί των ευθυνών της. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Και φτάνουμε στην από τους  Ζορμπά Ιωάννη δημοτικό σύμβουλο και  Καραγιάννη Δημήτριο πρόεδρο δημοτικής κοινότητας Αίγινας καταγγελία κατά του ΟΤΕ ΑΕ για μη καλή εκτέλεση του έργου σύμφωνα με την υποβληθείσα μελέτη η οποία έχει εγκριθεί από το ΣΥΠΟΘΑ και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας.

Και ρωτάμε.

Οι ορισθέντες δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι για την καλή εκτέλεση του έργου, που ήταν όταν

  1. …τα φρεάτια δεν είναι στην ίδια επιφάνεια με το οδόστρωμα…
  2. …δεν έχει γίνει σωστή επικάλυψη της τάφρου κατά μήκος των οδών …με αποτέλεσμα να δημιουργείται χαντάκι……ή ..η επικάλυψη να είναι υπερυψωμένη σε σχέση με το υπόλοιπο οδόστρωμα…

3…σε πολλά σημεία το ασφαλτόμειγμα αποκολλάται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες επιφάνειες χαλικιών που αποτελεί ιδιαίτερο κίνδυνο για τους δικυκλιστές.

  1. …ελλιπής σήμανση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ατυχήματα , όπως μας καταγγέλλουν οι πολίτες του νησιού…

Παρατήρησεις.

Με το εξώδικο, οι δύο υπογράφοντες, καλούν την ΟΤΕ ΑΕ να αποκαταστήσει  τις διαπιστωμένες παραλήψεις και την καθιστούν υπεύθυνη ποινικά και αστικά σε τυχόν ατυχήματα οδηγών οχημάτων λόγω υπαιτιότητας της μη εκτέλεσης των εργασιών.

Διαπιστώσεις.

Με βάση τις διαπιστώσεις της  αποσταλθείσας στον ΟΤΕ ΑΕ εξώδικης διαμαρτυρίας – καταγγελίας, υπάρχουν κακοτεχνίες εκ των οποίων προέκυψαν και ενδέχεται να προκύψουν και άλλα ατυχήματα. εκ των οποίων απορρέουν αστικές και ποινικές ευθύνες.

Επιπλέον διαπιστώνεται ότι η από τον δήμο συγκροτηθείσα επιτροπή παρακολούθησης του έργου, ΔΕΝ έκανε αυτά που όφειλε με αποτέλεσμα οι υπάρχουσες κακοτεχνίες να δημιουργήσουν ατυχήματα. Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη της επιτροπής έχουν την ευθύνη στο ακέραιο. Ήταν υποχρέωσή τους να επιστατήσουν το έργο και να αποτρέψουν κινδύνους πριν αυτοί δημιουργηθούν.

Εκ του αποτελέσματος, και με βάση την με αριθμό 4551 έκθεση επίδοσης, συνέργησαν ‘ώστε να δημιουργηθούν παγίδες κινδύνου στο οδόστρωμα κατά μήκος του νησιού.

Στο δια ταύτα

Με τις πράξεις και παραλήψεις τους, τα μέλη της επιτροπής παρακολούθησης του έργου, έθεσαν του πολίτες και επισκέπτες του νησιού σε διαρκή κίνδυνο. Τυχόν ατύχημα θα επιβαρύνει τον δήμο με αγωγές αποζημιώσεως.

Η εξώδικη διαμαρτυρία – καταγγελία δεν απαλλάσσει τον δήμο από τις ευθύνες του. Δηλώνει όμως με τρόπο πανηγυρικό την ευθύνη του δήμου απέναντι σε τρίτους λόγω εγκληματικής αμέλειας των μελών της επιτροπής παρακολούθησης του έργου. Με άλλα λόγια, το έγγραφό αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια καταγγελία κατά των μελών της επιτροπής έργου και ανάληψη ευθύνης από τον δήμο. Το όλο θέμα συνιστά παράβαση καθήκοντος και θα πρέπει να επιληφθεί ο εισαγγελέας.

Πηγή: aiakosrex

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments