Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΑποχή ξεκινούν οι συμβολαιογράφοι στις 30 Μαΐου - Για 20 ημέρες

Αποχή ξεκινούν οι συμβολαιογράφοι στις 30 Μαΐου – Για 20 ημέρες

Αποχή συμβολαιογράφων για 20 ημέρες, αρχής γενομένης από τις 30 Μαΐου 2022. Γιατί διαμαρτύρονται οι συμβολαιογράφοι και τι ζητούν

Οι συμβολαιογράφοι σε Αθήνα, Πειραιά, Αιγαίο και Δωδεκάνησα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποχή για 20 ημέρες, ξεκινώντας την κινητοποίηση στις 30 Μαΐου 2022.

Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων, αποφάσισε εικοσαήμερη αποχή από τις 30.5.2022 μέχρι τις 20.6.2022 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Κτηματολογίου να καταστήσει υποχρεωτική την ηλεκτρονική υποβολή των μεταγραπτέων πράξεων και συμβολαίων από τις 30 Μαΐου 2022, χωρίς να επιλυθούν προηγουμένως νομικά και τεχνικά προβλήματα που εκκρεμούν.

Τι ζητούν οι συμβολαιογράφοι για τα συμβόλαια στο Κτηματολόγιο
Οι συμβολαιογράφοι αντιδρούν στην καθιέρωση, ως μόνου τρόπου καταχώρισης των μεταγραπτέων πράξεων και συμβολαίων, του ηλεκτρονικού. Συγκεκριμένα, ζητούν να επιλυθούν όλα τα θέματα, τεχνικά και νομικά για την ηλεκτρονική καταχώριση και να είναι επιτρεπτό στον πολίτη να επιλέγει τον τρόπο που επιθυμεί.

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: