Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 

Ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς τη χώρα μας και, όπως προβλέπει το Meteo.gr, θα προκαλέσει αλλαγή του καιρού, με βροχές, σκόνη και στη συνέχεια ισχυρούς ανέμους έως και την Κυριακή.

 

Αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ το Σαββάτο οι βροχές θα είναι περισσότερες και θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Βαθμιαία όμως και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και την Κυριακή θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα.

 

Παράλληλα, ισχυροί άνεμοι ανατολικών-νοτιοανατολικών διευθύνσων προβλέπονται την Παρασκευή στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, ενώ από το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή , οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σημαντικά.

Σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα κεντρικά και νότια, το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο.

 

Η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού έως και την Κυριακή , με τα εκτιμώμενα ύψη βροχής και το πεδίο των ανέμων παρουσιάζεται στο βίντεο, το οποίο ακολουθεί.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες