Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑρτοποιός: «Κάποιοι βάζουν τις φωτιές για να σπάνε πλάκα»

Αρτοποιός: «Κάποιοι βάζουν τις φωτιές για να σπάνε πλάκα»

Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν αμέλεια, χωρίς να λείπουν και όσοι έχουν κτηματικές διαφορές ή όσοι διασκεδάζουν με τις φλόγες

Η αμέλεια είναι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το αίτιο πίσω από τις πυρκαγιές, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, ο οποίος πρόσθεσε ότι υπάρχουν και αυτοί που βάζουν φωτιές «για να σπάσουν πλάκα».

Μιλώντας στον Alpha σκιαγράφησε το προφίλ των εμπρηστών.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cuhc4ftutsy1)

 

«Η συντριπτική πλειοψηφία είναι λόγω της εγκληματικής αμέλειας που υπάρχει, που μπορεί να επιφέρει τις καταστροφικές συνέπειες», είπε χαρακτηριστικά.

Μικρό μέρος τους είναι αυτοί που διασκεδάζουν με την καταστροφή: «Είχαμε και τις περιπτώσεις, για να το πω σε πλάγιο λόγο όπως μας είπαν, για να σπάσουν πλάκα. Θέλουν να βλέπουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα να ρίχνουν νερό». Αυτοί, πάντως, είναι μικρός αριθμός των περιπτώσεων.

«Οι τελευταίες περιπτώσεις που μας απασχόλησαν έχουν να κάνουν με ανθρώπους ψυχικά και ψυχολογικά ασταθείς. Έχουνε τιμωρηθεί δύο συμπολίτες μας, ο ένας με δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και εγκλεισμό σε ψυχιατρικό κατάστημα και ο άλλος στην Ηλεία σε ψυχιατρική παρακολούθηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα», είπε.

Ακόμη, υπάρχουν και περιπτώσεις «για αστικές ή κτηματικές διαφορές που κάποιος πολίτης μπορεί να προκαλέσει, οι οποίες πολλές φορές μπορεί να καταλήξουν σε μεγάλη οικολογική καταστροφή».

Από τις αρχές του 2023 έχουν καταγραφεί περισσότερες από 118 συλλήψεις για εμπρησμό.

Κατά τον κ. Αρτοποιό «η εξιχνίαση του εμπρησμό από πρόθεση είναι μία πάρα πολύ κοπιώδης διαδικασία, για αυτό εξάλλου έχει εξαγγελθεί ο διπλασιασμός του προσωπικού».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments