Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΔεν ανακάμπτει με τίποτα ο Τσίπρας

Δεν ανακάμπτει με τίποτα ο Τσίπρας

Πανικός έχει καταλάβει τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου τις τελευταίες -κυρίως- εβδομάδες- καθώς συνειδητοποιούν ότι η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου δεν πρόκειται να εξαερωθεί με τις προεκλογικές παροχές που ανακοινώνουν, ενώ και το προφίλ του άλλοτε «κραταιού» Τσίπρα έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

Μάλιστα, κοινό μυστικό και μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑίων αποτελεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει πλέον αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να προκηρύξει εθνικές εκλογές το αργότερο μέχρι τον Μάιο, παρά την επιθυμία του για εξάντληση της κυβερνητικής θητείας.

Παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, ο πρωθυπουργός διαβάζει και αναλύει με προσοχή τις κυλιόμενες έρευνες της κοινής γνώμης κάτι το οποίο θα αποτυπωθεί και στις επόμενες κινήσεις του με βασικό γνώμονα την πολιτική επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια της κυβέρνησης κουρελού.

Μπορεί σε δημόσιο επίπεδο η κυβέρνηση να προσπαθεί συστηματικά να υποβαθμίσει τις έρευνες κοινής γνώμης όμως πληροφορίες θέλουν το πρωθυπουργικό γραφείο να είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένο με τις δύο πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, κυρίως με εκείνη της περασμένης εβδομάδας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για τις ευρωεκλογές.

Η συγκεκριμένα δημοσκόπηση ουσιαστικά κατέγραψε τις τάσεις του εκλογικού σώματος, με το βλέμμα στραμμένο στις ευρωεκλογές. Η έρευνα δεν αφορούσε μόνο τη χώρα μας αλλά κάθε κράτος μέλος ξεχωριστά και πραγματοποιήθηκε με την αξιοποίηση και των ευρημάτων από εθνικές δημοσκοπήσεις.

Με άλλα λόγια δεν πρόκειται για μία κλασικού τύπου δημοσκόπηση αλλά για πρόβλεψη των αποτελεσμάτων με βάση όσα στοιχεία υπήρχαν έως τις 23 Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ευρωκοινοβουλίου η ΝΔ είναι πρώτη με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα κινείται στα όρια της αυτοδυναμίας.

Η βασική πρόβλεψη κάνει λόγο για πεντακομματική βουλή, με τη Λαϊκή Ενότητα και την Ένωση Κεντρώων να κινούνται κοντά στη ζώνη του 3%.

Πιο συγκεκριμένα :
– Ν.Δ. 39.2%
– ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 25.0%
– Χρυσή Αυγή 7.0%
– ΚΙΝΑΛ 6.8%
– ΚΚΕ 6.4%
– ΛΑΕ 2.6%
– Ένωση Κεντρώων 2.3%
– ΑΝΕΛ 1.3%
– Άλλο 9.2%

Η δημοσκόπηση που δείχνει αυτοδυναμία της ΝΔ

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis, της προηγούμενης εβδομάδας για το «Βήμα», δείχνει τη ΝΔ να έχει εκτοξεύσει τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στις 12 μονάδες. Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 37,2% έναντι 25,1% του ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 9,1% και ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής με 7% και ΚΚΕ με 6,1%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, κόμματα από τα οποία προέρχονται τα «πολιτικά ρετάλια» που στηρίζουν την κυβέρνηση – κουρελού καταποντίζονται. Όπως το Ποτάμι που λαμβάνει 1,9% και οι ΑΝΕΛ 1,3%. Παράλληλα, στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων και η Ελληνική Λύση (του Κυριάκου Βελόπουλου).

Με μια ματιά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι:
Νέα Δημοκρατία: 37,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 25,1%
Χρυσή Αυγή: 9,1%
Κίνημα Αλλαγής: 7,0%
ΚΚΕ: 6,1 %
Το Ποτάμι: 1,9%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 1,3%
Ένωση Κεντρώων: 2,7 %
Λαϊκή Ενότητα: 1,5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,3 %
Ελληνική Λύση: 2,8%
Άλλο: 4.0 %
Συμπερασματικά, με βάση αυτά δημοσκοπικά στοιχεία, θεωρείται πιο πιθανό η επόμενη Βουλή να είναι πεντακομματική, σενάριο το οποίο αν ισχύσει τελικά μπορεί οδηγήσει τη ΝΔ στην αυτοδυναμία με 160 έδρες.

Δημοσκόπηση-βόμβα για την Μακεδονία: 20% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ!

Στην έρευνα, που έγινε για την Κεντρική Μακεδονία και για την εφημερίδα «Μακεδονία», η ΝΔ επισφραγίζει την κυριαρχία της στη Βόρεια Ελλάδα, με τη διαφορά στην πρόθεση ψήφου να αγγίζει τις 20 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στην ερώτηση εάν είχαμε την ερχόμενη Κυριακή βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα θα επιλέγατε να φηφίσετε, οι πολίτες απάντησαν:

ΝΔ 36.4%
ΣΥΡΙΖΑ 16.4%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8%
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 5,3%
ΚΚΕ 5%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2.8%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 1.0%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 1.0%
ΑΛΛΟ 1,7%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 17,2%
ΑΚΥΡΟ / ΛΕΥΚΟ 3,5%
ΔΑ 1,4%

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments