Αίγινα, 30 Οκτωβρίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αίγινας για την επέτειο του «ΟΧΙ» ξεκίνησαν την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης μέλη των χορευτικών τμημάτων ανέγνωσαν σύντομο ιστορικό της εποποιίας, σε σύνταξη και επιμέλεια του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης.

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 τελέστηκε δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη Αίγινας όπου απαγγέλθηκε ο πανηγυρικός λόγος από την μαθήτρια της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου Αίγινας Διασενούλα Αξιώτη. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο την ενεργή συμμετοχή μαθητών στις Εθνικές Επετείους και την Ιστορία της πατρίδος μας.

Ακολούθησε τρισάγιο με τη συμμετοχή κληρικών του νησιού και κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των Αιγινητών ηρώων στο αντίστοιχο μνημείο της Πλατείας Εθνεγερσίας από: τον Δήμαρχο Αίγινας, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας, τους διοικητές των τοπικών αρχών, εκπροσώπους πολιτικών φορέων, ενώσεων, συλλόγων, μαθητές των τοπικών σχολείων όλων των βαθμίδων.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση κατά μήκος της παραλιακής οδού, όπου οι θεατές καμάρωσαν και καταχειροκρότησαν τα αιγινητόπουλα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη βράβευση των επιτυχόντων μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η οποία έλαβε χώρα στην προσφάτως ανακαινισμένη αίθουσα του α’ ορόφου στο παλαιό Δημαρχείο όπου στεγάζονταν παλαιότερα οι διοικητικές υπηρεσίες του δήμου. Στον ίδιο χώρο εκτίθενται και τεκμήρια των Αιγινητών ηρώων, σε επιμέλεια του κ. Γιώργου Καρύδη.

Τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Αίγινας ευχαριστούμε από καρδιάς τους υπαλλήλους του δήμου μας για τις κατασκευαστικές εργασίες, τον Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας για την επιμέλεια, τον Διοικητή και τους αστυνομικούς υπαλλήλους του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, καθώς τον Λιμενάρχη και τα όργανα του Λιμεναρχείου Αίγινας για τη συμβολή στη διατήρηση της τάξης, τους συνοδούς-εκπαιδευτικούς των μαθητών για την άψογη παρουσίαση, τη μαέστρο και τα μέλη του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας [ΜΟΥ.Σ.Α.], τους πολιτιστικούς συλλόγους της Αίγινας και τέλος τους συνεργάτες μας που, μαζί με τους εθελοντές, συνέβαλαν καθοριστικά στην εύρυθμη διεξαγωγή των εορταστικών εκδηλώσεων, βοηθώντας όλους μας να αποδώσουμε απερίσπαστοι φόρο τιμής στους ήρωες της εποποιίας του 1940.

Και του χρόνου, με υγεία!

 

Φωτό: Ανέστης Κορνέζος

 

 

Ο Δήμαρχος Αίγινας

Γιάννης Ζορμπάς