Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔημοσκόπηση Metron Analysis: Κυριαρχία ΝΔ, κέρδη για ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, πέφτει κι άλλο...

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κυριαρχία ΝΔ, κέρδη για ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, πέφτει κι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά παραμένει τρίτος

Απόλυτη κυριαρχία Μητσοτάκη – Στο 38,2% η εκτίμηση ψήφου για το κυβερνών κόμμα, στο 15,3% το ΠΑΣΟΚ, στο 12,7% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 11,5% το ΚΚΕ – Συνεχίζεται η πτώση για Ελληνική Λύση, σκαμπανεβάσματα για τα μικρά κόμματα – Μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια, λιγότερο απαισιόδοξοι οι ψηφοφόροι

Την κυριαρχία της ΝΔ, την άνοδο ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, αλλά και την συνεχιζόμενη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega: Το κυβερνών κόμμα κερδίζει σχεδόν δύο μονάδες στην εκτίμηση ψήφου σε σχέση την μέτρηση που έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ένα 41% στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, με τους Στέφανο Κασσελάκη και Νίκο Ανδρουλάκη να μένουν στο 5%.

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ δείχνει να παγιώνεται στην δεύτερη θέση, με κέρδη σχεδόν δύο μονάδων μέσα στον τελευταίο μήνα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την καθοδική του πορεία: Από το 15,2% στην εκτίμηση ψήφου τον Οκτώβριο, μετρήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου από την Metron Analysis στο 12,7%. Η εταιρεία καταγράφει και νέα άνοδο του ΚΚΕ, που κέρδισε 1,3 μονάδες μέσα σε ένα μήνα «κλείνοντας» στις 1,2 μονάδες (από 5) την διαφορά του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συνεχίζει να είναι πολύ ψηλά – δεύτερος, μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη – στη δημοφιλία με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ακολουθεί από κοντά, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης παραμένει πολύ χαμηλά, με λιγότερες αρνητικές γνώμες μόνον από τον Κυριάκο Βελόπουλο. Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ποσοστό ρεκόρ αρνητικών γνωμών – φθάνουν στο 86% – ενώ η κυβέρνηση έχει θετικές γνώμες στο 39%. Στην ερώτηση ποιο κόμμα θα δυναμώσει μετά την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, το 40% απαντά «το ΠΑΣΟΚ», παρότι ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς ανέφερε κατά την παρουσίαση ότι τα μεγαλύτερα κέρδη από τις διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ τα έχει το ΚΚΕ.

Μειώνεται η απαισιοδοξία

Κατά τρεις μονάδες μειώθηκε μέσα σε έναν μήνα το ποσοστό των πολιτών που εκτιμούν ότι η χώρα είναι σε λάθος κατεύθυνση. Παρότι το ποσοστό εκείνων που μιλούν για λάθος κατεύθυνση παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα – στο 57% – το ποσοστό εκείνων που είναι αισιόδοξοι και μιλούν για σωστή κατεύθυνση ανέβηκε από το 34%  στο 37%. Ωστόσο, το ποσοστό εκείνων που θεωρούν την ακρίβεια ως το μεγαλύτερο πρόβλημα αυξήθηκε από το 39% στο 44%. Επίσης, μειώθηκαν κατά 5 μονάδες οι αρνητικές γνώμες για την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, παρότι τα ποσοστά αποδοχής της παραμένουν πολύ χαμηλά στους αγρότες, τους φοιτητές, του μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Δείτε την έρευνα:

metron-3
metron-4
metron-5
metron-6
metron-7
metron-8
metron-9
metron-10
metron-11
metron-13
metron-2

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments