Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔημοσκόπηση της Marc για το «ΘΕΜΑ»: Ο κόσμος «νοιάζεται» για τον χειμώνα...

Δημοσκόπηση της Marc για το «ΘΕΜΑ»: Ο κόσμος «νοιάζεται» για τον χειμώνα και την ακρίβεια

Στο 8,5% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Υπεροχή Μητσοτάκη στη δημοφιλία με 46,1% και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 49,9% –  Μόνο το 38% θεωρεί ότι πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση αν ισχύουν οι παρακολουθήσεις – Το 40,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ το 17,8%

Διατηρείται η υπεροχή Μητσοτάκη στη δημοτικότητα αρχηγών με 46,1% και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 49,9%.

Περιορισμένης έκτασης απώλειες για την κυβερνητική παράταξη και μικρά οφέλη για τα κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται να προκύπτουν από την πρώτη δημοσκοπική ανάγνωση των διαθέσεων της κοινής γνώμης, η οποία, παρότι αναγνωρίζει τη σοβαρότητα της υπόθεσης των παρακολουθήσεων που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, εξακολουθεί να έχει στραμμένη την προσοχή της στα μεγάλα θέματα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων που αναμένεται να φέρει ο επερχόμενος δύσκολος χειμώνας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε η Marc για το ΘΕΜΑ, η ΝΔ καταγράφει μια διαφορά στην πρόθεση ψήφου της τάξης του 8,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να κερδίζουν ένα 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

prothesi_psifou

Στην αφετηρία της νέας πολιτικής σεζόν τα ευρήματα δημοσκόπησης, που διενήργησε για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος» η εταιρεία Marc, αποτυπώνουν ανεπαίσθητες, προσώρας, μεταβολές στη διάρθρωση του πολιτικού σκηνικού, καθώς το προβάδισμα της ΝΔ παραμένει στα όρια των προηγούμενων εκλογών, όπως και η αδιαμφισβήτητη υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο στη δημοτικότητα όσο και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

 

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 32%, έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,3%, ΚΚΕ 5,4%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5% και ΜέΡΑ25 3%. Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ διευρύνει κι άλλο το προβάδισμα της: 32,7%, έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Πάνω από δύο στους τρεις πολίτες (67,5%) πιστεύουν ότι αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή το νήμα θα έκοβε πρώτη η Ν.Δ.

Το ενδιαφέρον των πολιτών εστιάζεται στα προβλήματα της καθημερινότητας με το 84,2% να ανησυχεί για το κύμα ακρίβειας και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Τα εθνικά θέματα και οι τουρκικές προκλήσεις ανησυχούν το 36,4% των πολιτών, ενώ η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας είναι το βασικό θέμα ανησυχίας για το 30,2% των ερωτηθέντων. Τέλος οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας ανησυχούν το 26,3% των πολιτών, ενώ μόνον το 16% δείχνει να ενδιαφέρεται και να ανησυχεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

 

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments