Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΈχει πολύ θράσος...

Έχει πολύ θράσος…

Του Ευάγγελου Αποστολίδη

Ένα νόμιμο, αλλά όχι και τόσο ηθικό «πολιτικό έθιμο», αυτό της παροχής προνομίων σε πολιτικά στελέχη αλλά και των τοποθετήσεων συγγενών στην κρατική μηχανή, φαίνεται ότι εφαρμόζει και με το παραπάνω η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

O Πρωθυπουργός έδιωξε την Ράνια Αντωνοπούλου και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου για το νόμιμο αλλά καθόλου ηθικό ζήτημα του επιδόματος ενοικίου.

Μία μέρα μετά βγήκε και είπε ότι κάποιοι παραιτούνται για 23 χιλιάρικα και κάποιοι άλλοι όχι για 23 δις. κι ότι ορισμένα θέματα δεν ταιριάζουν στον ηθικό κώδικα της αριστεράς. «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», διατείνεται ο Τσίπρας και η παρέα του, όπου βρει κι όπου σταθεί.

Άραγε, πόσο ηθικό είναι, αν είναι νόμιμο, αυτό που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, δηλαδή την παράλληλη σχέση της συζύγου του αδερφού του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και με βάση έγγραφο που υπάρχει, η κυρία Αικατερίνη Λιάκου, σύζυγος του αδερφού του Αλέξη Τσίπρα, κατέχει θέση παράλληλης άσκησης καθηκόντων και στο Δημόσιο αλλά και στο γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, ως μετακλητή (και όχι αποσπασμένη) υπάλληλος.

Με βάση το διατακτικό της απόφασης που υπογράφεται από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και τον υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο, «ανατίθενται από 01/09/2017 καθήκοντα μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης με παράλληλη άσκηση των κύριων καθηκόντων της ως προϊσταμένης στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 55, 556 και 57 του Προεδρικού Διατάγματος 63 του 2005».

Είναι νόμιμο; Προφανώς για να το κάνουν. Είναι όμως ηθικό να παίρνει δύο μισθούς η κυρία Τσίπρα; Και πόσο ικανή είναι άραγε η νύφη του πρωθυπουργού σε σχέση με εκατοντάδες χιλιάδες νέους που έχουν καντάρια γνώσης και σηκώνονται να φύγουν στο εξωτερικό;

Άραγε αφού δεν είναι και τόσο ηθικό το θέμα, ο πρωθυπουργός θα… παραιτήσει τον εαυτό του; Θα μας κάνει τη χάρη να μας δείξει πως τέτοια θέματα δεν ταιριάζουν στον ηθικό του κώδικα; Ή θα διώξει για τα μάτια του κόσμου τη νύφη του από μία από τις δύο θέσεις κι έτσι νομίζει ότι θα καθαρίσει;

Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας

«Με σημερινό δημοσίευμα, ο «Ελεύθερος Τύπος» επιχείρησε να στραφεί εναντίον εργαζόμενης- υπαλλήλου του ΕΦΚΑ, όχι επειδή απασχολείται νόμιμα και με αυξημένα καθήκοντα στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά για το όνομα και τη συγγένεια που φέρει!

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα εμφανίζει ως δήθεν «ρουσφέτι» το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος του ΕΦΚΑ, με τις γνώσεις και την εμπειρία της, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες για τα θέματα οργάνωσης των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ). Παράλληλα, αποσιωπά ότι, διοικητικά και οργανωτικά, η παροχή της υπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων γίνεται, κατά την πάγια διαδικασία της δημόσιας διοίκησης, με παράλληλη απασχόληση. Ουδέν μεμπτό. «Αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο μιας «δημοσιογραφίας» που δεν σέβεται τίποτα. Με ‘ανθρωποφαγική’ διάθεση, στοχοποιεί πρόσωπα και οικογένειες για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους».

ΝΔ: Αντί η κυρία Αχτσιόγλου να απολογηθεί για την προνομιακή μεταχείριση της συζύγου του αδελφού του Πρωθυπουργού, επιτίθεται στους δημοσιογράφους

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίας «Ελεύθερος Τύπος» σύμφωνα με το οποίο η σύζυγος του αδελφού του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατέχει θέση παράλληλης άσκησης καθηκόντων και στο Δημόσιο, αλλά και στο γραφείο του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, ως μετακλητή και όχι ως αποσπασμένη υπάλληλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσο απαράδεκτη και προκλητική ήταν η ενέργεια της Υπουργού Εργασίας, κυρίας Έφης Αχτσιόγλου, να διορίσει με προνομιακό τρόπο τη σύζυγο του αδελφού του Πρωθυπουργού, η οποία είναι δημόσια υπάλληλος, σε θέση παράλληλης άσκησης καθηκόντων και στο γραφείο του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης ως μετακλητή, άλλο τόσο απαράδεκτη ήταν και η απάντηση που απέστειλε στην εφημερίδα που έκανε τη σχετική αποκάλυψη. Σε αυτήν, εσκεμμένα αποσιωπά ότι ως μετακλητή – και όχι ως αποσπασμένη – η συγγενής του Πρωθυπουργού εισπράττει επιμίσθιο, δηλαδή αύξηση μισθού σχεδόν 30%.

Αντί να απολογηθεί και να αλλάξει σήμερα κιόλας την απόφαση της, η ηγεσία του Υπουργείου επιτίθεται στους δημοσιογράφους που έφεραν στο φως της δημοσιότητας άλλο ένα γεγονός που αναδεικνύει το πλεόνασμα πολιτικής ανηθικότητας που χαρακτηρίζει την παρούσα Κυβέρνηση.

Από ό,τι φαίνεται, όταν ο κ. Τσίπρας έλεγε επί λέξει ότι “αποσυμφορεί τη δημόσια διοίκηση από τις στρατιές συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων των Υπουργών” εννοούσε προφανώς αυτούς οι οποίοι δεν είναι συγγενείς και φίλοι του ιδίου και των υπολοίπων μελών της Κυβέρνησής του».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments