Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟ Θουκιδίδης τα έχει πει...

Ο Θουκιδίδης τα έχει πει…

Του Ευάγγελου Αποσολίδη

Του Ευάγγελου Αποστολίδη

Ο Θουκυδίδης το είχε συνοψίσει πριν από δεκάδες αιώνες: «Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν».

Ενορχηστρωμένα επιμελώς, από το επικοινωνιακό επιτελείο το Α. Τσίπρα,   εδώ και δύο εβδομάδες η πολιτική ζωή του τόπου περιστρέφεται γύρω από την υπόθεση της Novartis.

Την ώρα που η Ελλάδα μπαίνει σε μεγάλες οικονομικές και γεωπολιτικές περιπέτειες, λόγω της απρονοησίας, της έλλειψης Πατριωτισμού και εθνικού σχεδίασμού του Α. Τσίπρα, ο ελλιποβαρύς πρωθυπουργίσκος αδύναμος να χειριστεί το οτιδήποτε, εκτονώνει την αλαζονεία του εναντίον των εσωτερικών του πολιτικών αντιπάλων. Με τη λογική των στημένων λαϊκών  δικών, όπως έκαναν οι «πρόγονοί» του στον ΔΣΕ, προχωρά στην «κάθαρση» με το κονσερβοκούτι…

Αναμφίβολα η υπόθεση Novartis είναι ένα υπαρκτό διεθνές σκάνδαλο.  Αυτό όμως αντιμετωπίστηκε σε όλες τις χώρες ως μια σοβαρή επιχειρηματική και οικονομική υπόθεση από την οποία οι τοπικές αρχές αξίωσαν αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Εδώ όμως στη Βενεζουέλα των Βαλκανίων, στην Ελλάδα του Τσίπρα, χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως μέσο για την εξολόθρευση των πολιτικών της αντιπάλων.

Οι μεθοδεύσεις υπουργών που αποκαλύπτονται πλέον σε καθημερινή βάση, οι δικαστικές ακροβασίες και οι καταγγελίες στελεχών της αντιπολίτευσης για παρατυπίες που μπορεί να τινάξουν στον αέρα τη διαδικασία δείχνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε να χρησιμοποιήσει το όπλο του διχασμού και της σπίλωσης αντιπάλων για να διατηρηθεί στην εξουσία.

Αδιάφορο για την κυβέρνηση της Αριστεράς  αν οι κίνδυνοι από Τουρκία, Σκόπια, Ράμμα  απειλούν ακόμα και την εθνική μας υπόσταση…  Όλα εντάσσονται στα πλαίσια κομματικών παιχνιδιών και στημένων υποθέσεων , μόνο και μόνο να «χαμηλώσει» ο Τσίπρας τα ποσοστά του Κυριάκου και να διατηρηθεί εντός της εμβέλειας της εξουσίας.

Την ώρα που όλοι ασχολούνται παραπλανώμενοι με το σκάνδαλο Novartis, όταν η εταιρία, που αποτελεί και την πέτρα του σκανδάλου, παραμένει ανενόχλητη, γύρω μας σημειώνονται ανησυχητικές εξελίξεις στην οικονομία και τα εθνικά μας θέματα.

Η Τουρκία επιχειρεί να «γκριζάρει» όλο το Αιγαίο, απειλεί ανοιχτά και ήδη  ανακοίνωσε ότι ανανεώνει έως τις 10 Μαρτίου τη δέσμευση περιοχών εντός της κυπριακής ΑΟΖ για στρατιωτικές ασκήσεις με σκοπό να ακυρώσει τις προγραμματισμένες ερευνητικές εργασίες για ύπαρξη φυσικού αερίου από την ιταλική εταιρία ΕΝΙ με την οποία έχει συμβληθεί η Κυπριακή Δημοκρατία… θυμίζω τις παλιές δηλώσεις του «διεθνιστή» κατσαπλιά Τσίπρα πως ως αρχηγός της αντιπολίτευσης το ΄13 δήλωνε ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, ότι «Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του» και άλλες παρόμοιες ανοησίες…

Οι Σκοπιανοί αναθαρρούν και σκληραίνουν τη στάση τους… με τη συνδρομή της Γερμανίας και της Τουρκίας. Η κυβέρνηση  λοιπόν, των Σκοπίων έχει συμμαχήσει με την Αγκυρα για το ζήτημα της ονομασίας ενώ δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί αλλαγές στο Σύνταγμα, όπου περιέχονται οι αλυτρωτικές της θέσεις… Λογική εξέλιξη αν λάβουμε υπόψη την ανερμάτιστη πολιτική Κοτζιά με τις «νυφες» , ή τα κείμενα που υπέγραφαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι σύντροφοι για «μακεδονική εθνότητα»…

Στην οικονομία η εκταμίευση της δόσης μετατέθηκε για τον Μάρτιο ενώ το επεισόδιο μεταξύ Ντράγκι και Τσακαλώτου στο προχθεσινό Eurogroup επιδεινώνει τις σχέσεις των δύο πλευρών, σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα χρειάζεται τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το ζήτημα του χρέους αλλά και την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος εν όψει των stress tests.

Στις αγορές το κλίμα έχει επιδεινωθεί και αρκετοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι μπαίνουμε σε φάση αύξησης των επιτοκίων με τις αποδόσεις των ομολόγων να μπαίνουν σε ανοδικό κύκλο ύστερα από τρία χρόνια «πάμφθηνου χρήματος».

Εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις αυτές, τότε το «αφήγημα» της καθαρής εξόδου μπαίνει οριστικά στην άκρη και το Δημόσιο θα έχει να αντιμετωπίσει τρικυμία στις αγορές όταν θα πρέπει να προσφύγει σε αυτές για την κάλυψη των χρηματοδοτικών του αναγκών. Ετοιμαστείται λοιπόν για νέο «εσωτερικό μνημόνιο» made by ΣΥΡΙΖΑ…

Η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί στο μάτι της «τέλειας καταιγίδας» με συνδυασμό δυσμενών εξελίξεων σε οικονομία και εθνικά.

Αυτά όμως είναι «λεπτομέρειες» για την κυβέρνηση Τσίπρα…κύριο μέλημά της είναι το πώς θα σπιλώσει την αντιπολίτευση.

Οι υπουργοί της τρέχουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να μάθουν για τη Novartis, άλλοι προεξοφλούν ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως κράτους χωρίς να έχουν δικαίωμα να δουν τη δικογραφία, οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι γνωστοί σε υπουργούς και άγνωστοι στους πολιτικούς που εμπλέκουν και συνολικά η εκτελεστική εξουσία προσπαθεί να χειραγωγήσει τη δικαστική, με τρόπο επικίνδυνο για τη δημοκρατία.

Η κυβέρνηση Τσίπρα επιχειρεί ωμά και απροκάλυπτα να ελέγξει και να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, ώστε αλά Μαδούρο να πετύχει τη δικαστική αμαύρωση  και απαξίωση της Αντιπολίτευσης. Οι τύποι αυτοί καταλύουν το Σύνταγμα, προβαίνουν σε εξωδικαστικές διαδικασίες, σε παρανομίες άνευ προηγουμένου. Ρώτησαν τον Άρειο Πάγο για το αν μπορούν να δώσουν χαρακτήρα προστατευόμενου μάρτυρα στους τρεις που κατέθεσαν, τουλάχιστον τρεις ημέρες αφ’ ότου η δικογραφία πήγε στη Βουλή. Απίστευτα πράγματα. Στήνουν 10 κάλπες και μετατρέπουν τη Βουλή σε δικαστήριο μόνο και μόνο για να εξευτελίσουν ανθρώπους μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού. «Ξεχνάνε» να κατηγορήσουν τα δικά τους λαμόγια και κατασκευάζουν στοιχεία για τους αντιπάλους. Και παράλληλα, παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στη λειτουργία της Δικαιοσύνης με «μπροστινή» την  Βασιλική Θάνου.

Απώτερος στόχος η κατάλυση της αστικής δημοκρατίας…

Πολύ φοβάμε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Τσίπρας με τη συμμορία του με αμοραλισμό επιδιώκει  έναν απίστευτο συμψηφισμό. Η Αριστερά δίνει τα εθνικά θέματα που έτσι κι αλλιώς δεν πιστεύει και παίρνει αυτά που χρειάζεται για να μείνει χρόνια στην εξουσία. Τη διάλυση του παλαιού πολιτικού συστήματος που βαρύνεται με πολλές αμαρτίες και την διαχειρίσιμη προοπτική μιας οικονομίας που έπιασε πάτο και κάποια στιγμή θα ανακάμψει.

Αυτή η κυβέρνηση  των αριστερών της εμπάθειας και του διχασμού δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα δίκαια της χώρας, αυτά που επί χρόνια δεν ήξεραν όλοι εκεί μέσα στις σέχτες τους, τι είναι πατρίδα και δεν αναγνώριζαν τα σύνορα. Είναι επικίνδυνοι κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Η Novartis είναι το πρόσχημα…

Στο βωμό της καρέκλας ο Τσίπρας ετοιμάζει εθνική τραγωδία. Δεν πρέπει να του έχουμε  την παραμικρή εμπιστοσύνη, δεν μπορούμε να του αφήσουμε την Δημοκρατία και κυρίως την  Πατρίδα στα χέρια του.

 

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments