Όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η  έκπτωση φόρου που θα αγγίζει το 40%, θα είναι για τους πολίτες που θα προβούν σε δαπάνες λειτουργικής αναβάθμισης κατοικιών.

Αυτή η έκπτωση φόρου δύναται να εφαρμοστεί αναλογικά. Δηλαδή, να συμψηφιστεί με κάποια άλλη οικονομική υποχρέωση του πολίτη προς το κράτος, όπως για παράδειγμα την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει απευθείας, διευκρίνισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι ότι αν για παράδειγμα κάποιος δαπανήσει 10.000 ευρώ, για τη λειτουργική αναβάθμιση ή την ενεργειακή θωράκιση ενός ακινήτου, η έκπτωση φόρου θα αγγίζει τις 4.000 ευρώ, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν και τόνισε  πως σε κάθε περίπτωση, αν χρειαστεί, θα πρέπει να συνυπολογιστεί το δημοσιονομικό βάρος.

Ο στόχος της κυβέρνησης, ανέφερε ο κ. Πέτσας, είναι να τονωθεί ο τομέας της οικοδομής, που δέχθηκε σοβαρό πλήγμα στα χρόνια της κρίσης. «Η οικοδομή αντιστοιχούσε στο 12% του ΑΕΠ και με την κρίση κατακρημνίστηκε. Αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της, θέλουμε  να φτάσουμε στο επίπεδο που θα αντιστοιχεί στο 3-4% αυτού», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.