Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕπιχείρηση αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών στην ΕΛΑΣ

Επιχείρηση αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών στην ΕΛΑΣ

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης-Συνεχείς συσκέψεις στο κτίριο της Κατεχάκη και ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας

Απτά αποτελέσματα το ταχύτερο δυνατόν έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παρέχοντάς της όλα τα εργαλεία αλλά και το ελεύθερο να προχωρήσει ακόμα και σε ριζικές αλλαγές στην δομή της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών που έχει τρωθεί μετά την αιματηρή υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας.

Στο κτίριο της Κατεχάκη οι συσκέψεις είναι διαρκείς όπως και η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας τόσο για την ποινική εξέλιξη της υπόθεση της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κουτσουρή από την επίθεση των Κροατών χούλιγκαν όσο και για την απόδοση ευθυνών για το επιχειρησιακό φιάσκο.

«Προφανώς και έγιναν πολύ σοβαρά λάθη στην όλη διαχείριση. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Και ο υπουργός εχθές, τόσο ο υπουργός όσο και εγώ, αναγνωρίζουμε ότι επιχειρησιακά, σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι της πρόληψης και της αποτροπής, έγιναν πολύ σοβαρά λάθη. Για αυτόν το λόγο υπήρξαν άμεσα και κάποιες συγκεκριμένες απομακρύνσεις. Για αυτόν το λόγο διετάχθη και μία ΕΔΕ, η οποία σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα από την επεξεργασία και την ανάλυση όλων των στοιχείων σε βάθος θα εξάγει ένα πόρισμα, το οποίο θα αποδώσει τις ευθύνες οι οποίες υπάρχουν σε αυτούς τους οποίους τις έχουν και θα υπάρξει και η ανάλογη τιμωρία», δήλωνε χθες ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος.

Η στήριξη του Πρωθυπουργού στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Η στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη δεν αμφισβητείται με βασική προϋπόθεση να εκτελεστεί η εντολή του Πρωθυπουργού και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Η εσωτερική έρευνα είναι σε εξέλιξη για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων από την είσοδο των Κροατών οπαδών στην Ελλάδα ως και την άφιξη τους στην Αθήνα, ώστε να εντοπισθούν και στη συνέχεια να αποδοθούν ευθύνες.

Η έρευνα ανατέθηκε στον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναμένεται να εξεταστούν συνολικά 15 – 20 άτομα του Σώματος, από όλο το φάσμα των Διευθύνσεων, από την Κακαβιά ως την Αττική (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Αττική), και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Παράλληλα σημειώνεται ότι εκτός από τις αναφορές των Αξιωματικών, στο πλαίσιο της Ε.Δ.Ε., θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς, όπως εκτιμάται, μπορούν να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Η πολιτική βούληση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη, όπως ισχυρός και αδιαπραγμάτευτος είναι ο στόχος η ΕΛ.ΑΣ. να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Αυτό που επίσης επισημαίνεται είναι ότι όπως και στο πρόσφατο παρελθόν και σε μεγάλες κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη οι λύσεις δρομολογήθηκαν, η ειλικρίνεια εκτιμήθηκε από τους πολίτες και ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν επικοινωνιακά παιχνίδια ως προπέτασμα καπνού για να κουκουλωθούν ευθύνες και ατέλειες.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments