Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΗ στρατηγική Μητσοτάκη για τις δεύτερες κάλπες και ο νέος «μαραθώνιος» περιοδειών

Η στρατηγική Μητσοτάκη για τις δεύτερες κάλπες και ο νέος «μαραθώνιος» περιοδειών

Καλεί τους πολίτες να επισφραγίσουν με την ψήφος τους την εμπιστοσύνης τους στη ΝΔ μετά τη θριαμβευτική νίκη της 25ης Ιουνίου

Η πιο δύσκολη μάχη ξεκινάει τώρα που το κοντέρ μηδενίζει για τη Νέα Δημοκρατία στον δρόμο προς τις εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής. Αυτό το γνωρίζει καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για τον λόγο αυτό σχεδιάζει προσεκτικά κάθε βήμα μέχρι την 25η Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα περάσει σήμερα, Πέμπτη την τελευταία ημέρα στο Μαξίμου, σκιαγράφησε στην πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό ΜΜΕ που παραχώρησε χθες στον Alpha, την τακτική που θα ακολουθήσει στο νέο μαραθώνιο που ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, οι συσκέψεις είναι διαρκείς και έχει σταλεί ήδη σήμα στην βάση του κόμματος αλλά και σε υψηλόβαθμα στελέχη ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και να θεωρήσουν ότι οι εκλογές έχουν ήδη κερδηθεί. Όλα λοιπόν ξεκινούν εκ νέου και ο στόχος της ισχυρής αυτοδυναμίας που θα οδηγήσει στην σταθερότητα την χώρα απαιτεί κάτι παραπάνω από την πετυχημένη στρατηγική που ακολουθήθηκε στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο.

Επισημαίνοντας ότι η κάλπη του Ιουνίου είναι εκείνη που θα καθορίσει πόσο ισχυρή και σταθερή θα είναι η κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατ’ αρχήν κάλεσε τους πολίτες να επισφραγίσουν με την ψήφο τους την εμπιστοσύνη που έδωσαν στη Νέα Δημοκρατία, στην θριαμβευτική νίκη της 21ης Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχθεί συμπεριφορές έπαρσης και αλαζονείας από τα στελέχη της ΝΔ όσο ψηλά και αν είναι, όσους σταυρούς και αν έχουν πάρει. Δεν δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει λάθος τις πρόσφατες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος το βράδυ των εκλογών είχε πει ότι «η ΝΔ με 180 βουλευτές θα αλλάξει μόνη της το Σύνταγμα».

«Λάθος αυτές οι δηλώσεις, νομίζω ότι διορθώθηκαν και στην πορεία, δεν αποτυπώνουν σε καμία περίπτωση τη δική μου φιλοσοφία. Αν θέλουμε να κάνουμε μία γενναία συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να βρούμε συγκλίσεις, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Άρα, μακριά από μένα οποιαδήποτε λογική ότι “θέλω να αλλάξω το Σύνταγμα μόνος μου, σε μία κατεύθυνση που ικανοποιεί μόνο εμένα”. Ούτε είναι στις προθέσεις μου, ούτε αριθμητικά θα είναι εφικτό, ούτε η φιλοσοφία του Συντάγματος είναι τελικά αυτή», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας θεσμικός πολιτικός ο οποίος έχει δώσει μια άλλη φυσιογνωμία στο κόμμα του και το έχει οδηγήσει σε δυο συνεχόμενες νίκες σε εκλογές και αυτό δεν μπορεί να παραγνωριστεί», δήλωνε στο Vradini.gr κορυφαίο κομματικό στέλεχος.

Το «ευχαριστώ» στην Κρήτη και οι στοχευμένες περιοδείες στον βορρά

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έδειξε το πρόγραμμα των περιοδειών του. Όπως είπε στον Alpha, βασικοί του σταθμοί θα είναι η Κρήτη, η οποία ήταν όπως είπε και προσωπικό του στοίχημα και βάφτηκε γαλάζια. Θα ξεκινήσει από εκεί για να τιμήσει τους συμπατριώτες του που τον ψήφισαν.

«Εγώ θα ξαναρχίσω να γυρνάω την Ελλάδα, δεν πρόκειται να καθίσω με σταυρωμένα χέρια. Αυτή είναι και η απαίτηση, θέλω να το τονίσω αυτό, που έχω από όλα τα στελέχη μας». Οι φράσεις αυτές συμπυκνώνουν και όλη την φιλοσοφία που διαπνέει την στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επίσης, το εκλογικό του επιτελείο έχει βάλει στο μικροσκόπιο την Βόρεια Ελλάδα και τις περιοχές που κατάφεραν η Ελληνική Λύση και η ΝΙΚΗ να διεισδύσουν και να πάρουν σημαντικό μερίδιο από την εκλογική πίτα. Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί εκεί και θα επιχειρήσει να βελτιώσει τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας την γλώσσα του πατριωτισμού που συνοδεύεται από πράξεις και όχι της θεωρίας.

Και βεβαίως στο πρόγραμμα των περιοδειών θα μπουν και άλλες περιοχές όπου η ΝΔ έχει περιθώρια να αυξήσει τα ποσοστά της. Γιατί, όπως τονίζουν κομματικά στελέχη ο χάρτης πρέπει να παραμείνει γαλάζιος.

Βάλτε πλάτη για τις επόμενες 30 ημέρες

Έστειλε μήνυμα προς όλους στο εσωτερικό του κόμματός του λέγοντας: «Αν νομίζουν κάποια στελέχη μας ότι έβγαλαν την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους εκλεγόμενοι πολύ καλά με σταυρό και τώρα μπορούν να κάτσουν να απολαύσουν την εκλογική τους νίκη και να μην συνταχθούν με το συλλογικό αγώνα, θα τους περιμένει μια πολύ μεγάλη απογοήτευση μετά τις εκλογές, εφόσον μας εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες».

Παράλληλα με πραγματισμό και την κοινή λογική ο πρωθυπουργός θα στοχεύει στα τρωτά των αντιπάλων του δείχνοντας ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εγγυηθεί την συνέχεια και την σταθερότητα. Θα επαναλαμβάνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και ως αξιωματική αντιπολίτευση απέτυχε και θα προσάπτει μικρομεγαλισμό στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος όπως υποστηρίζει «θέλει να γυρίσει πίσω στις μεγάλες «δόξες» της δεκαετίας του ’80».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραδώσει σήμερα το απόγευμα τα «κλειδιά» του Μεγάρου Μαξίμου στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments