Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΗ Υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές , ως χώρο...

Η Υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο – Φυλακές , ως χώρο Πολιτισμού

Έπειτα από πολλά χρόνια εγκατάλειψης και προσμονής το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο – Φυλακές μετατρέπεται σε χώρο πολιτισμού.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο το ιστορικό τοπόσημο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, εγκαινιάστηκε ως κέντρο πολιτισμού, από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με την έκθεση του εικαστικού Γιώργου Ξένου.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε χθες Πέμπτη 27 /Ιουλίου  από την Υπουργό Πολιτισμού  Λίνα Μενδώνη, τον Δήμαρχο Αίγινας  Γιάννη Ζορμπά, την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ου Φεστιβάλ Φιστικιούην Μαριλένα Γιαννούλη, την Έφορο Αρχαιοτήτων κα. Σίμωση  και την επιμελήτρια  της έκθεσης κα. Βιβή Βασιλοπούλου που μαζί με τον καλλιτέχνη ήταν οι κύριοι ομιλητές  της εκδήλωσης.

 

Η έκθεση τιτλοφορείται «Η ελευθερία  του εγκλεισμού» και αντλεί την έμπνευσή της από τον  εγκλεισμό των κρατουμένων και την προσδοκία  της ελευθερίας  τους.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Πολιτσμού της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αίγινας, την ΚΕΔΑ.

Η έκθεση παράλληλα εγκαινιάζει τις εκδηλώσεις  του 14ου Φεστιβάλ Φιστικιού και θα παραμείνει ανοικτή για  το κοινό μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου καθημερινά εκτός Τρίτης  11.00 -14.00 και  18.00 -21.00.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΕΕΤΑΑ και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων με το Συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη Σπύρος Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της ΚΕΔΑ   Ν. Πτερούδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Ν. Λεούσης, Κ. Σαλπέα, Ν.  Πούντος, Ν. Μαρίνος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας  Π. Κασιμάκης , ο Λιμενάρχης Αίγινας  Αργ. Φραγκούλης, ο Διοικητής  του Π.Σ. Αίγινας  Γ. Σουλιώτης,  και ο αρχιερατικός επόπτης Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Γελαδάκης.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments