Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚυριάκος Μητσοτάκης: Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος για όσους από...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος για όσους από δόλο κάνουν εμπρησμούς στα δάση

Δύσκολες και στενάχωρες ημέρες καθώς θρηνούμε τέσσερις συμπολίτες μας – Η χώρα οφείλει να κάνει περισσότερα από όσα είχε σχεδιάσει για την κλιματική κρίση

Το μήνυμα ότι «ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος απέναντι σε αυτούς που πστεύουν ότι μπορεί να ξεφύγουν θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και καταστρέφοντας τον πολύτιμο φυσικό πλούτο» έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησης που έχει κάθε μήνα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «οι φωτιές μπαίνουν κατά κανόνα από ανρθώπνιο χέρι» διευκρινίζοντας ότι «αν πρόκειται για αμέλεια είναι ασυγχώρητη« και καλώντας τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες της στοιχειώδης λογικής.

Στην αρχή του διαλόγου που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «δύσκολες και πολύ στενάχωρες ημέρες καθώς θρηνούμε 4 συμπολίτες μας, τους 2 χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος και δύο πολίτες που δεν πρόφτασαν να απομακρυνθούν από την πύρινη λαίλαπα».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας επηρέαζει με τρόπους πιο έντονους από ό,τι μας είχαν προειδοποιήσει οι επιστήμονες» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ωστόσο έσπευσε να τονίσει ότι «η κλιματική κρίση μπορεί να είναι μια πραγματικότητα αλλά δεν είναι άλλοθι. Η χώρα οφείλει να κάνει περισσότερα από όσα είχε σχεδιάσει προκειμένου να είναι έτοιμη να μετριάσει όσο είναι εφικτό τις επιπώσεις από μια πραγματικότητα που την αισθανόμαστε όλοι και μπορεί να έχει δραματικές επιπτώσεις σε διαφορετικούς τομέις της οικονομικής και κοινωνικής ζωής».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments