Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚυριάκος : Αν δεν είχαμε αντιδράσει σήμερα θα είχαμε «Μακεδονία του Ίλιντεν»

Κυριάκος : Αν δεν είχαμε αντιδράσει σήμερα θα είχαμε «Μακεδονία του Ίλιντεν»

«Να θυμόμαστε την ιστορία και τους αγώνες μας» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στα Γιαννιτσά, στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο της πόλης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία στη Μακεδονία και στο πλαίσιο αυτής το Σάββατο επισκέφθηκε τα Γιαννιτσά και την Κυριακή τη Σιάτιστα και την Κοζάνη.

«Βρίσκομαι στα Γιαννιτσά ένα χρόνο μετά την προηγούμενη περιοδεία μου», υπενθύμισε ο Κ. Μητσοτάκης, «όταν μόλις είχε αρχίσει να ξεκινάει η συζήτηση για το Σκοπιανό».

Τόνισε ότι ήρθε τότε για να ακούσει τις απόψεις των Μακεδόνων και υπογράμμισε τη βεβαιότητά του ότι η Νέα Δημοκρατία ακολούθησε υπεύθυνη και σωστή στάση στο θέμα αυτό. «Είναι σημαντικό για έναν πολιτικό να ακούει», είπε ο Κ. Μητσοτάκης και έκανε μια μικρή αναδρομή, με σαφείς αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, στα όσα συνέβησαν πριν την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Καταλάβαμε ότι δρομολογείται μια προσβλητική συμφωνία», είπε ο Κ. Μητσοτάκης και αποκάλυψε ότι η μοναδική φορά σε όλη την περίοδο των διαπραγματεύσεων που τον πήρε τηλέφωνο ο πρωθυπουργός ήταν για να του προτείνει το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «αν τα κόμματα δεν είχαμε αντιδράσει τότε θα είχαν συμφωνήσει στο ‘Ιλιντεν’».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβλεψε ακόμα ότι θα προκύψουν πολλά προβλήματα από τη συμφωνία των Πρεσπών και ότι το «Βόρεια» θα φύγει πριν το «Μακεδονία», καθώς ο Ζόραν Ζάεφ θα συνεχίζει να μιλά για Μακεδόνες.

«Δεσμεύομαι να σας στείλω φωτογραφία του παππού μου του Μακεδονομάχου που έχω και στο γραφείο μου καθώς και επιστολές που έγραφε στη γιαγιά μου με τις διηγήσεις του από τον αγώνα στο μέτωπο», είπε εμφανώς συγκινημένος πριν κλείσει την παρέμβασή του ο Κ. Μητσοτάκης.

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments