Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΜακρόν: Δεν θα επιτρέψουμε καμία αναταραχή στην Αν. Μεσόγειο -Μητσοτάκης: Μαζί πιο...

Μακρόν: Δεν θα επιτρέψουμε καμία αναταραχή στην Αν. Μεσόγειο -Μητσοτάκης: Μαζί πιο ισχυροί

Σαφές και αποφασιστικό μήνυμα με αποδέκτη την Τουρκία έστειλαν από κοινού Εμανουέλ Μακρόν και Κυριάκος Μητσοτάκης με τις δηλώσεις τους μπροστά στο γαλλικό προεδρικό Μέγαρο λίγο πριν την επίσημη συνάντησή τους κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να συζητηθούν τόσο η ενεργειακή κρίση όσο και η αυξημένη τουρκική προκλητικότητα καθώς και θέματα όπως το μεταναστευτικό.

Η δήλωση του Γάλλου Προέδρου ήταν ξεκάθαρη αναφορικά με τις προκλήσεις έναντι της Ελλάδας από την τουρκική πλευρά, με τον Εμανουέλ Μακρόν να επαναλαμβάνει τις δηλώσεις της ΥΠΕΞ της χώρας του την προηγούμενη εβδομάδα κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα

«Στηρίζουμε με σαφήνεια την Ελλάδα» είπε προσθέτοντας πως «αυτή η εταιρική σχέση είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει να γίνει καμία αναταραχή στην Ανατολική Μεσόγειο» και δίνοντας τον τόνο ως προς την κοινή στάση των δύο χωρών απέναντι στον επεκτατισμό και τον αναθεωρητισμό.

Ο Γάλλος πρόεδρος έδωσε μεγάλη σημασία στη στρατηγική εταιρική συμφωνία που έχει συναφθεί μεταξύ των δύο πλευρών αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη με αφορμή την ρωσική εισβολή και την κρίση στην ενέργεια.

«Μαζι πιο ισχυροί» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός συνοψίζοντας σε τρείς λέξεις τη συμμαχία Ελλάδας Γαλλίας όπως αυτή έχει ενδυναμωθεί το τελευταίο διάστημα. «Η πατρίδα μου ξέρει καλά από γειτονικές απειλές» είπε με νόημα ο Κκυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή και την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ευχαριστώντας τον Γάλλο πρόεδρο για την στήριξη του ιδίου και της χώρα του προς την Ελλάδα έναντι των προκλητικών συμπεριφορών και των απειλών, απέστειλε εκ νέου μήνυμα στην Τουρκία απαντώντας και στις συνεχείς αναφορές του Ταγίπ Ερντογάν όπως αυτή του «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» λέγοντας ότι «αυτούς που θα έρθουν ένα βράδυ, εμείς τους περιμένουμε στο φώς της ημέρας»

Τόνισε πως θα συζητήσει με τον Εμ. Μακρόν την συνεχιζόμενη προκλητικότητα της τουρκικής πλευράς καθώς και ότι η Ελλάδα έχει με το μέρος της τη νομιμότητα και το δίκαιο των θέσεων της

Δείτε τις δηλώσεις των δύο ανδρών πριν την συνάντησή τους:

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: