Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜήνυμα Μητσοτάκη στους υπουργούς: Να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουμε

Μήνυμα Μητσοτάκη στους υπουργούς: Να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουμε

«Ευθύνη μας είναι να μετουσιώνουμε σε πράξεις τις ελπίδες της κοινωνίας»

Αυστηρό μήνυμα προς τους υπουργούς του εξέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

«Ευθύνη μας είναι να μετουσιώνουμε σε πράξεις τις ελπίδες της κοινωνίας. Προσήλωση στους στόχους μας, επικοινωνία με τους πολίτες με λόγο ενωτικό και κατανοητό χωρίς ακρότητες χωρίς έπαρση» είπε ο πρωθυπουργός, με αφορμή δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Ο σοφός ελληνικός λαός έχει μια φράση που λέει ότι πρώτα να βουτάμε την γλώσσα μας στο μυαλό μας και μετά να μιλάμε. Καλό είναι να την έχουμε όλοι υπόψιν μας. Μας περιμένει πολλή δουλειά σε πολλά πεδία», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον πολυδύναμο εκσυγχρονισμό και έκανε εκτενή αναφορά στα όσα θα παρουσιάσουν οι υπουργοί σήμερα.

Τόνισε ακόμα ότι διατίθενται σημαντικοί πόροι για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ξεχώρισε 3 πρωτοβουλίες: την παρέμβαση του υπουργείο Εργασίας για την κατάργηση του πέναλτι στους συνταξιούχους, το επίδομα μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες αγρότισσες και την ενίσχυση όσων συνταξιούχων αδικούνται από την προσωπική διαφορά.

Για το υπουργείο Υγείας τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία για την ενίσχυση της δεξαμενής του προσωπικού γιατρού αλλά και την δρομολόγηση προσλήψεων 6.500 στο ΕΣΥ. Επίσης αναφέρθηκε στην διαφάνεια και την ποιότητα της ενημέρωσης που πρέπει να έχουν οι δανειολήπτες για τις οφειλές τους.

Ο πρωθυπουργός μίλησε ακόμη για το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για την προστασία των δασών. Το χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό για το πως θα γίνουν παραγωγικά τα δάση με την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments