Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΜητσοτάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο να στείλει επιστολή σε ΕΕ και ΝΑΤΟ για...

Μητσοτάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο να στείλει επιστολή σε ΕΕ και ΝΑΤΟ για τις τουρκικές επιθετικές κινήσεις

Η διαρκής κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία, που έχει θέσει στο στόχαστρο τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με αιχμή την αποστρατιωτικοποίησή τους, έχει δημιουργήσει συνθήκες συναγερμού στην Αθήνα, που δεν θέλει να επιτρέψει κανένα περιθώριο να βρουν έδαφος σε διεθνές επίπεδο οι αβάσιμες αιτιάσεις της Άγκυρας.

«Το γεγονός ότι αναγνωρίζεται το δίκαιο της Ελλάδας δεν σημαίνει εφησυχασμό από την πλευρά μας», σημειώνουν αρμόδιες πηγές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξετάζει το ενδεχόμενο να απευθυνθεί με επιστολή στους εταίρους της χώρας σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ, ώστε να τους ενημερώσει αναλυτικά για τις ενέργειες και τις δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας που συνιστούν επιθετικές κινήσεις.

Εφόσον ληφθεί η απόφαση για την σύνταξη μιας τέτοιας επιστολής, που θα σταλεί σε όλες τις χώρες-μέλη αλλά και τα θεσμικά όργανα των δύο οργανισμών, θα παρουσιαστούν οι κίνδυνοι για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, που απορρέουν από τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Επίσης, στόχος της κυβέρνησης είναι να μην αφήνει αναπάντητη καμία τουρκική προβοκάτσια, αλλά να παρουσιάζει στοιχεία και τεκμήρια που αποδεικνύουν το δίκιο της ελληνικής πλευράς.

«Η χώρα που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις Συνθήκες δεν μπορεί να εγκαλεί την Ελλάδα» σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, σχολιάζοντας το νέο κρεσέντο επιθετικότητας.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία είναι το μόνο μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία και μαζί με την Ουγγαρία δεν έχουν επικυρώσει την είσοδο Σουηδίας και Φινλανδίας στη Συμμαχία, όπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, στηλιτεύοντας τη στάση της Άγκυρας.

Η ελληνική πλευρά παραμένει ψύχραιμη απέναντι στην «υστερία» που εκφράζεται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου και το μήνυμα, όπως το εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι ότι «η Ελλάδα ούτε τρομοκρατείται ούτε πανικοβάλλεται». Η αξιοποίηση των συμμαχιών που έχει χτίσει την τελευταία τριετία η χώρα βρίσκεται στον πυρήνα της κυβερνητικής στρατηγικής για να αντικρούσει την τουρκική επιθετικότητα και θα την εκμεταλλευθεί σε κάθε ευκαιρία.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: