Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝΔ: Αυστηρή εποπτεία από την Τρόικα για το τέταρτο Μνημόνιο που υπέγραψε...

ΝΔ: Αυστηρή εποπτεία από την Τρόικα για το τέταρτο Μνημόνιο που υπέγραψε ο Αλ. Τσίπρας

Στο μικροσκόπιο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρίσκονται τα συμπεράσματα του χθεσινού Eurogroup κυρίως στο κομμάτι του χρέους.

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση έδωσε πολλά για να πάρει λίγα και εστιάζουν την κριτική τους στη πολυετή δέσμευση της χώρας με «θηριώδη» πλεονάσματα.

Πριν από λίγο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε επισήμως τονίζοντας με ειρωνικό τρόπο ότι περιμένει με αγωνία αν στο διάγγελμά του ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει όσα δυστυχώς επιβεβαίωσε χθες το Eurogroup.

Σημαντική ήταν η τοποθέτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν ακόμα ανακοινωθεί η απόφαση του Eurogroup κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ΣΕΒ.

Υποστήριξε ότι στο Eurogroup λήγει το Τρίτο Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου. «Μόνο που, στη θέση του ξεκινάει ένα νέο Τέταρτο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση. Με μέτρα μείωσης συντάξεων και αφορολογήτου ύψους 5,1 δις ευρώ που ξεκινούν να εφαρμόζονται σε 6 μήνες από τώρα. Με εξοντωτικά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. μέχρι το 2022. Με συνεχιζόμενη σκληρή εποπτεία, διαφορετική και πιο σφιχτή από εκείνη που ίσχυσε για άλλες χώρες που βγήκαν από τα Μνημόνια, όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία. Και όλα αυτά, για να γυρίσει η χώρα πίσω στο 2014, μόνο που είναι πολύ φτωχότερη και πολύ πιο χρεωμένη» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Περιμένουμε με αγωνία αν στο διάγγελμά του ο κ. Τσίπρας θα μας ανακοινώσει όσα δυστυχώς επιβεβαίωσε χθες το Eurogroup.

1. Ότι σε έξι μήνες από σήμερα θα επιβληθεί νέα μείωση των συντάξεων και νέα μείωση στο αφορολόγητο.
2. Ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060.

3. Ότι για αυτό το τέταρτο μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα ελέγχεται κάθε τρεις μήνες από την Τρόικα, κάτι που δεν συνέβη σε καμία άλλη χώρα.

Η χθεσινή συμφωνία για το χρέος θα μπορούσε να επιτευχθεί ήδη από το 2014 αν ο κ. Τσίπρας δεν δοκίμαζε στην πλάτη των Ελλήνων τις αυταπάτες του. Ζητούμενο για τη χώρα παραμένει η επίτευξη υψηλής, διατηρήσιμης ανάπτυξης. Αυτή η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν μπορεί. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Και τη χρειάζεται τώρα».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments