Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΝέα κρίση και διάλυση στους ΑΝΕΛ. Παραίτηση του αντιπροέδρου Π.Σγουρίδη

Νέα κρίση και διάλυση στους ΑΝΕΛ. Παραίτηση του αντιπροέδρου Π.Σγουρίδη

Υπάρχει φωτιά μετά τον καπνό… Μήπως κάποιος λέει την αλήθεια κι άλλος κρύβεται πίσω από την σκιά της καρέκλας και της παχειάς σκιάς του ; Παραίτηση μετά τις δηλώσεις του στον ΘΕΜΑ 104,6 περί θερμού επεισοδίου το οποίο μπορεί να καθυστερήσει την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών  – Τον είχε «αδειάσει» ο Καμμένος χαρακτηρίζοντας τα λεγόμενα του αντιπροέδρου του σαν θεωρίες φαντασίας

Την παραίτησή του υπέβαλε στον Πάνο Καμμένο ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο Π. Σγουρίδης είχε μιλήσει το πρωί στον ΘΕΜΑ 104,6 και είχε εκφράσει την άποψη για κίνδυνο θερμού επεισοδίου που μπορεί να καθυστερήσει την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.

Στη συνέχεια και μετά από το σάλο που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις Σγουρίδη, ο Πάνος Καμμένος αποστασιοποιήθηκε από τις δηλώσεις του στενού του συνεργάτη και αντιπροέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτη Σγουρίδη στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο θα μπορούσε να είναι το γεγονός που θα ανατρέψει την αναμενόμενη κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή των Ελλήνων προς επικύρωση.

«Θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επεισοδείων (sic) ούτε βάση έχουν ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα» έγραψε στην ανορθόγραφη ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος αδειάζοντας με εύσχημο τρόπο τον αντιπρόεδρο του κόμματός του, χωρίς όμως να κατονομάζει τον Παναγιώτη Σγουρίδη. Επιπλέον, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν έγραψε το παραμικρό για το Σκοπιανό, τη Συμφωνία των Πρεσπών ή την προαναγγελθείσα παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας όταν η συμφωνία για μετονομασία της γειτονικής χώρας σε Βόρεια Μακεδονία φτάσει στη Βουλή.

Panos Kammenos@PanosKammenos

Οι θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επισοδείων ούτε βάση έχουν ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα . Είμαστε η πιό ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Καλή πρωτοχρονιά

49 people are talking about this

«Είμαστε η πιο ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας» πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που δύο φορές την τελευταία εβδομάδα επισκεπτόμενος τη Λέρο και την Κύπρο έχει προειδοποιήσει τους Τούρκους ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα τους τσακίσουν και θα τους συντρίψουν «αν κάνουνε έν χιλιοστό κίνησης».

Σγουρίδης: Ένα θερμό επεισόδιο θα μπορούσε να αποτρέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών να φτάσει στη Βουλή

Την άποψή του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή αμέσως μετά την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια στις 15 Ιανουαρίου αλλά έναν ή και δύο μήνες αργότερα, εξέφρασε με σαφήνεια και καθαρότητα ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης με συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104,6.

Μιλώντας στους Γιάννη Μακρυγιάννη και Μάκη Πολλάτο, ο Παναγιώτης Σγουρίδης αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών υποστήριξε ότι «υπάρχουνε συμφωνίες που πολλές φορές τα κράτη για τον Α ή Β λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν».

Μιλώντας για τον χρόνο που θα εισαχθεί στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία Ελλάδος-Σκοπίων, ο Π. Σγουρίδης υπογράμμισε: «Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα τα οποία να είναι απρόβλεπτα και να φτάσουν να μην έρθε ποτέ η συμφωνία αυτή στο ελληνικό κοινοβούλιο». Και συνέχισε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης που συνήθως με τις δηλώσεις του απηχεί πιστά τις απόψεις του Πάνου Καμμένου: Αν διαβάσετε πολιτική ιστορία, παγκόσμια και ελληνική, θα δείτε ότι πολλά πράγματα συμφωνήθηκαν και δεν τηρήθηκαν ποτέ».

Στην πρωινή συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Σγουρίδης αναφέρθηκε εκ νέου στο ενδεχόμενο να υπάρξουν απρόβλεπτα γεγονότα που θα αποτρέψουν την εισαγωγή της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή των Ελλήνων προς κύρωση, αφού προηγουμένως εξήγησε ότι η κατάθεση της Συμφωνίας για τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή «είναι deadline για τη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα δείτε ότι υπάρχουν συμφωνίες που έχουν υπογραφεί -με μεγάλες και βαριές υπογραφές- και δεν έχουν μπει ποτέ στο κοινοβούλιο» τόνισε για δεύτερη φορά στην ίδια ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Π. Σγουρίδης.

Στην ερώτηση «τι θα μπορούσε να συμβεί;» ο Π. Σγουρίδης απάντησε: «Ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά ολα μπορούν να συμβούν» για να προσθέσει άμεσα ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ ότι «κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο».

Ο αντπρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι «το πότε θα εισαχθεί (σ.σ. η Συμφωνία των Πρεσπών) έχει ένα δρόμο. Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτο δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή».

«Από τη μακρά θητεία μου μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορεί να υπολογίσεις. Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που κράτη για τον α ή β λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συμφωνία για να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί σε δύο κοινοβούλια. Γιατί όταν εισαχθεί στο κοινοβούλιο οι ΑΝΕΛ τότε αποχωρούν από τους κυβερνητικούς θώκους και παράλληλα την κυβερνητική πλειοψηφία» είπε ο Π. Σγουρίδης.

Κατά την άποψη που εξέφρασε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ πάντως, «κανονικώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι τον Μάρτιο-Μάιο υπολογίζω ότι μπορεί να έρθει η Συμφωνία και θα χρειαστεί μια επεξεργασία. Δεν σημαίνει ότι από τη στιγμή που η συμφωνία κυρωθεί στο σκοπιανό κοινοβούλιο τότε αυτομάτως θα εισαχθεί προς έγκριση στο ελληνικό κοινοβούλιο». Διευκρίνισε, δε, ότι «καθυστέρηση μπορεί να είναι και 2 μήνες και 1 μήνας στο χρόνο από τη στιγμή που κυρώνεται στο σκοπιανό κοινοβούλιο».

Στην ερώτηση του Γιάννη Μακρυγιάννη και του Μάκη Πολλάτου ποιοι υπουργοί των ΑΝΕΛ θα παραιτηθούν όταν εισαχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών προς επικύρωση στη Βουλή ο Παναγιώτης Σγουρίδης είπε ότι «θα παραιτηθούν όλοι γιατί αυτό έχει συζητηθεί και έχει ανακοινωθεί δημοσίως από τον Πάνο Καμμένο». Στην ερώτηση, μάλιστα, με συγκεκριμένα ονόματα υπουργών ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ επέμεινε ότι «φυσικά» θα παραιτηθούν όλοι.

Άδωνις: Τις θεωρίες φαντασίας τις είπε ο αντιπρόεδρος του Καμμένου, βγάλτε άκρη…

Το θέμα που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ με αφορμή την επικείμενη κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή των Ελλήνων σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments