Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΝέες απειλές Ερντογάν: «"Κακομαθημένη" η Ελλάδα, μας βάζει απέναντί της - Να...

Νέες απειλές Ερντογάν: «”Κακομαθημένη” η Ελλάδα, μας βάζει απέναντί της – Να κοιτάξει το παρελθόν, αν επιμείνει αυτό θα πάρει»

Τεντώνει το σκοινί ο τούρκος πρόεδρος εξαπολύοντας νέες απειλές κατά της χώρας μας.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απείλησε την χώρα μας ότι θα πάθει αυτό που έπαθε στο παρελθόν κατά τη Μικρασιατική καταστροφή αν επιμείνει. Μάλιστα κατηγόρησε την Ελλάδα ως «κακομαθημένη» που έχει… ξαμολυθεί από άλλους, αφήνοντας αιχμές για τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην άσκηση EFES 2022 αλλά και στους εορτασμούς για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στην οποία είπε πως έδωσαν το παρών περισσότεροι από 560.000 άνθρωποι.

«Είμαστε αυτοί που αποδείξαμε ότι το να υπηρετούμε την Κωνσταντινούπολη είναι το ίδιο σημαντικό με το να την κατακτάς», είπε σημειώνοντας στην συνέχεια πως με την άσκηση στην Σμύρνη, η Τουρκία έστειλε το απαραίτητο μήνυμα στους συνομιλητές της Τουρκίας.

 

Στην συνέχεια δε αναφέρθηκε και στην Ελλάδα την οποία και κατονόμασε λέγοντας πως «γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται με τη χώρα μας μέσω της Ελλάδας». Ο Ερντογάν είπε «κακομαθημένη» την Ελλάδα και τόνισε πως έχει «ξαμολυθεί» από άλλους. Μάλιστα χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «κομπάρσο» των ξένων δυνάμεων.

«Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα πρόθυμα μας βάζει απέναντί της»τόνισε.

Στην συνέχεια ο τούρκος πρόεδρος έκανε αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή λέγοντας πως η χώρα μας πρέπει να κοιτάξει το παρελθόν τονίζοντας πως «αν η Ελλάδα επιμείνει, αυτό θα πάρει από εδώ και στο εξής».

«Θα διατηρήσουμε πάντα την ύπαρξή μας ως παγκόσμια, πολιτική δύναμη στην περιοχή μας και στον κόσμο», είπε ο τούρκος πρόεδρος.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments