Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΜΥΝΑΑπαντήσεις επί του πεδίου στις τουρκικές διεκδικήσεις από τους Έλληνες κομάντος: Σε...

Απαντήσεις επί του πεδίου στις τουρκικές διεκδικήσεις από τους Έλληνες κομάντος: Σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο οι Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων και οι Αμφίβιοι Καταδρομείς των Νησιών του Αιγαίου μας

Η Χερσαία Τακτική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Land Task Group) υπό τον Ελληνικό έλεγχο όπου το κύριο βάρος σήκωσε το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών διοργάνωσε και εκτέλεσε με απόλυτη επιτυχία μια σειρά από τα πλέον σύνθετα σενάρια υψηλής δυσκολίας .

Η τελευταία μεγάλη πολυεθνική άσκηση Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων και Ειδικών Δυνάμεων «Trojan Footprint» στην οποία έλαβε μέρος η ΔΕΠ με προσωπικό από Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων και επίλεκτοι κομάντος μεταξύ άλλων από ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Γαλλία ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση ότι οι Έλληνες SOF όχι απλά έχουν ανέβει επίπεδο αλλά πλέον συγκρίνονται με κορυφαίες Μονάδες του ΝΑΤΟ. Ήταν η κορυφαία άσκηση Special Forces της Συμμαχίας στην Ευρώπη η οποία κατέδειξε ότι οι Ελληνικές Μονάδες διαθέτουν Στελέχη άριστα εκπαιδευμένα που λειτουργούν στα όρια και ίσως ακόμη παραπέρα ενώ πλέον και τα μέσα που χρησιμοποιούν τους δίνουν τη δυνατότητα να αναλάβουν κάθε είδους αποστολή

 

Η Χερσαία Τακτική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations  Land Task Group) υπό τον Ελληνικό έλεγχο όπου το κύριο βάρος σήκωσε το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών διοργάνωσε και εκτέλεσε με απόλυτη επιτυχία μια σειρά από τα πλέον σύνθετα σενάρια υψηλής δυσκολίας. Αποστολές οι οποίες σε πραγματικές συνθήκες επιχειρήσεων θα έφεραν συντριπτικά πλήγματα στον εχθρό και θα έδιναν σημαντικό πλεονέκτημα στις τακτικές δυνάμεις σε ξηρά, αέρα και θάλασσα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ίδιος ο Διοικητής του US 10th Special Forces Group στο τέλος της άσκησης στάθηκε στο υψηλό επίπεδο των Ελλήνων κομάντος ενώ πλέον οι κορυφαίες Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα να συνεκπαιδευτούν με τις Ελληνικές Special Operations Forces. Άλλωστε μόλις πριν από λίγους μήνες το ΕΤΑ αξιολογήθηκε με άριστα από το ΝΑΤΟ Special Operations Headquarters και την ειδική ομάδα που βρέθηκε από το Mons του Βελγίου στην Ελλάδα προκειμένου να περάσει από «μικροσκόπιο» την κορυφαία Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της νεοσύστατης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Όσο η Τουρκική προκλητικότητα κορυφώνεται με τους γείτονες να αμφισβητούν πλέον ευθέως την Ελληνική Κυριαρχία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τόσο οι Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων αλλά και οι Αμφίβιοι Καταδρομείς των νησιών μας ανεβάζουν τον βαθμό ετοιμότητας και εμφανίζονται πανέτοιμες να αναλάβουν κάθε αποστολή στην πρώτη γραμμή αποτροπής. Και να αντιμετωπίσουν με επιτυχία κάθε ενδεχόμενο σενάριο ακόμα και στον τελευταίο απομακρυσμένο  Ελληνικό βράχο του Αρχιπελάγους.

Άμεση και καίρια αντίδραση με ταχύτητα και πρόκληση καταστροφικών πληγμάτων ακόμα και με επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου θα είναι η απάντηση των Ελλήνων SOF σε οποιαδήποτε ενέργεια αμφισβήτησης χερσαίου εδάφους. Υψηλές ετοιμότητες για γρήγορη μετάβαση οπουδήποτε χρειαστεί ακόμα και προληπτικά αποτελούν μια δεδομένη το τελευταίο διάστημα κατάσταση για τις Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων ενώ στην πρώτη γραμμή αποτροπής ανάλογη είναι η επιφυλακή και των Αμφίβιων Καταδρομέων. Η ενίσχυση άλλωστε της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου με σύγχρονο οπλισμό και μέσα έχει αυξήσει κατακόρυφα τις επιχειρησιακές δυνατότητες των Ελλήνων κομάντος. Ο καταδρομέας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δίνει μεγάλη έμφαση στον Ειδικό Πόλεμο και έχει φροντίσει να παρέχονται όλα όσα χρειάζονται οι Μονάδες της ΔΕΠ προκειμένου να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για την άμυνα της χώρας.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments