Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟ διάδοχος του Τσίπρα

Ο διάδοχος του Τσίπρα

 

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον καμένο χαρτί.Αφού έκανε όλη τη “βρώμικη δουλειά” για τους ξένους και την εγχώρια διαπλοκή, για το ξεπούλημα της χώρας, περνάει στα αζήτητα. Χρειάζεται όμως “διάδοχος” για τις “εξυπηρετήσεις”.  Αυτός δεν μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε και όχι τόσο “επαναστάτης”. Χρειάζεται κάποιος εκπαιδευμένος…

 

O υποψήφιος λοιπόν που θα διαδεχθεί τον Τσίπρα στην ηγεσία του Σύριζα φροντίζει να τα έχει καλά με τους ισχυρούς, εντός και εκτός της χώρας. Το παιδί αυτό, ο Γιώργος Χουλιαράκης,  έχει μέλλον σε αντίθεση με τον Τσίπρα που πλέον έχει μόνο πολιτικό παρελθόν.

Ο Χουλιαράκης λοιπόν συμφωνεί με την έκθεση του ΔΝΤ. Το αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η Δήμητρα Καδδά στο Capital.gr: Εξαιρετικά ήπια είναι η στάση που τηρεί το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), το συμβουλευτικό όργανο του ΥΠΟΙΚ με επικεφαλής τον κ Γ. Χουλιαράκη, για την έκθεση του ΔΝΤ. Στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο του για τον  μήνα Αύγουστο περιλαμβάνει πολύ “κομψή” κριτική για τις θέσεις του Ταμείου, σε πολύ διαφορετικό ύφος από  την επιστολή του κ. Ψαλιδόπουλου, αλλά και από την κριτική που ασκήθηκε από κυβερνητικές πηγές και μέσα από την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Το δελτίο που αναρτάται στον ΟΔΔΗΧ (σ.σ. και ουσιαστικά είναι “φτιαγμένο” για τις αγορές), περιγράφει τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας με πρώτο απ’ όλα την έκθεση του ΔΝΤ. Περιέχει πέρα από το θέμα βιωσιμότητας χρέους και μία άλλη πτυχή της έκθεσης: την θέση του Ταμείου για “τη μετάβαση σε ένα μείγμα φιλικότερης προς την ανάπτυξη και χωρίς αποκλεισμούς δημοσιονομικής πολιτικής για τη μακροπρόθεσμη στήριξη της ανάπτυξης”.

Ενδιαφέρον έχει το πώς παρουσιάζεται αυτή η θέση του Ταμείου.  Όπως αναφέρεται στο δελτίο του ΣΟΕ το ΔΝΤ τονίζει ότι “η Ελλάδα δεν χρειάζεται περαιτέρω δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά μια στροφή προς ένα φιλικότερο για την ανάπτυξη και χωρίς αποκλεισμούς μείγμα δημοσιονομικών πολιτικών, το οποίο αποτελεί τον βασικό στόχο πολιτικής της Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής των (ελληνικών) αρχών”.

 

Πως εξηγείται ότι  ο Χουλιαράκης πήρε το χρίσμα:

Kάθε άλλο παρά τυχαίο το δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt η οποία εκτιμά ότι θα αποβεί καταστρεπτική για τον Τσίπρα η τραγωδία στο Μάτι. Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή σε κέντρα λήψης αποφάσεων που καθορίζουν ακόμη κι αυτές τις τύχες των ηγετών.

Στο μεταξύ και το ιερατείο του Σύριζα είναι πλέον ανήσυχο για το μέλλον του κόμματος μια και διαπιστώνει ότι οι μετοχές του σημερινού πρωθυπουργού έχουν γίνει κάρβουνο. Το ιερατείο του κόμματος και οι χορηγοί του ετοιμάζονται ήδη για την μετα-Τσίπρα εποχή για να μην πούμε ότι είναι ήδη έτοιμοι.

Πριν μερικά 24ωρα στην έπαυλη γνωστού επιχειρηματία που βρίσκεται καμουφλαρισμένη πίσω από την πυκνή βλάστηση του Παλαιού Ψυχικού οι συνδαιτημόνες δεν έκρυβαν την δυσφορία τους για τους χειρισμούς των εμπλεκόμενων υπουργών ενώ τα βέλη σημάδευαν τον πρωθυπουργό για τις επιλογές των σαρδανάπαλων υπουργών του.

Ο οικοδεσπότης πήρε το λόγο:

-Aυτή η κυβέρνηση των καφενόβιων άφησε να γίνουν στάχτη 100 νοματαίοι. Ο Τσίπρας έχει τελειώσει…

Μα τώρα ανακάλυψες ότι πρόκειται για καφενόβιους; Συμφωνήσαμε να τους στηρίξουμε γιατί με αυτούς κάναμε πιο καλά τη  δουλειά μας…

Τον διέκοψε κάπως απότομα ο Έλληνας Μπερνάντο Προβεντσάνο. Ο θρυλικός αρχηγός της Ελληνικής Μαφίας που κανείς δεν μπορεί να εντοπίσει μια και ποτέ δεν ανακατεύτηκε με τα πίτουρα, δηλαδή με το ποδόσφαιρο, ποτέ δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις και ο θρύλος λέει ότι η επιβλητική κατοικία του είναι μια πετρόχτιστη αετοφωλιά σε μια κορυφή του Σουνίου. Κρύβεται ανά περιόδους πίσω από φήμες ότι είναι ήδη νεκρός, αλλάζει συνέχεια κρησφύγετα και δεν χρησιμοποιεί ποτέ κινητά τηλέφωνα. Δίνει τις διαταγές του μόνο μέσω των διάσημων pizzini, τον κώδικα επικοινωνίας που είχε επινοήσει ο ίδιος.

Πρόκειται για τσιγαρόχαρτα με ειδικό κώδικα γραφής, τα οποία διπλώνονται δεκάδες φορές ώστε να χωρούν ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, τυλίγονταν με σελοτέιπ και διακινούνταν μέσω ενός μεγάλου δικτύου αγγελιαφόρων. Είχε αριθμήσει τους συνεργάτες του από το 2 έως το 164, κρατώντας ο ίδιος το νούμερο 1. Οι περισσότεροι συνεργάτες του δεν γνώριζαν ποιος κρυβόταν πίσω από κάθε αριθμό.

Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι ακατανόητη, μεταξύ άλλων περιέχει αριθμούς, γράμματα της αλφαβήτου, περικοπές από τη Βίβλο και αναφορές στον Ιησού. Αμήν. Με τον ίδιο τρόπο ο Ελληνας Προβεντσάνο επικοινωνεί με τη γυναίκα της ζωής την οποία δεν μπορεί επί σειρά ετών να δει, καθώς παρακολουθείται διαρκώς από τις Αρχές. Ο Ελληνας αρχιμαφιόζος κυβερνά τον στρατό από πολιτικούς με μοναδικά μέσα δύο γραφομηχανές, εκ των οποίων μόνον η μία ηλεκτρική, ένα λεξικό και ένα αντίτυπο της Βίβλου…Αμήν.

Πρόκειται για καφενόβιους στους οποίους για να έχουν μέλλον πρέπει να βρούμε έναν νέο αρχηγό…Ο Τσίπρας πρέπει να βγει στη σύνταξη…Θα φροντίσουμε να τον βγάλουμε εμείς…Θα του εξασφαλίσουμε πολυτελή διαβίωση όπως και στους προκατόχους του που έκαναν τις δουλειές μας.

-Αρχηγέ, ξέρεις ποιος θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Τι θα’ λεγες για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο;

Κόψε το χιούμορ Γιώργο…Αυτός είναι ένας γραφικό φρικιό της Carnaby street. Eνας απλός διασκεδαστής…Χρειαζόμαστε έναν Σημίτη για τον Σύριζα και τη χώρα…Αυτόν που μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη στις μεθεπόμενες εκλογές. Νομίζω ότι τον βρήκα…Πρέπει να τον καλέσουμε  στην επόμενη σύναξή μας και να μας δώσει όρκο πίστης. Αυτός είναι ο Γιώργος ο Χουλιαράκης…Φρόντισε να βρίσκεται εδώ την επόμενη φορά…

 

Ετικέτες: Τσίπρας, Χουλιαράκης, διαπλοκή

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments